En ökning sker av Muslimer som har träffat på YAHUSHUA (Jesus Kristus) i ovanliga drömmar.

I minst tio år har historier cirkulerat om Muslimer som konverterat till Kristendom på grund av drömmar.

En tidningsmagasin i Kalifornien publicerade nyligen ett resultat av en översikt av över 600 ex-Muslimer som nu istället följer Jesus. "Trots att drömmar verkar spela en liter roll i omvändelserna för västlänningar, visar det sig att över en fjärdedel av alla (för-detta Muslimer) intervjuade ivrigt höll med om att drömmar och visioner spelade en avgörande roll i deras omvändelse, och hjälpte dem i svåra tider," löd översikten.

Andra har upptäckt en högre procent. Karel Sanders, en missionär i Södra Afrika, rapporterade att bland Afrikanska Muslimer hade "42 procent av de nykonverterade troende kommit till Kristus genom visioner, drömmar, änglalika uppenbarelser och röster från Gud." enligt Dawn's Friday Fax, en internethemsida som fokuserar på rapporter, förklarar Arab-talande moderatorer övernaturliga upplevelser som drömmar, visioner och helande genom böner till Jesus. "Detta är ett hett ämne i vår religion. Folk från hela Mellanöstern kontaktar oss och berättar om hur dem blev helade genom att be i Jesus Namn," Dem citerar en missionär som säger, "Muslimska lyssnare ringer ofta och berättar för oss om drömmar och visioner om Jesus, och vill veta vad detta betyder för dem."

Samma uttryck finns i "I dared to call Him Father/Jag vågade kalla Honom för Fader," en gripande bok skriven av en välbärgad före-detta Muslimsk Pakistansk kvinna som heter Bilquis Sheikh som kom till Kristus genom en serie av mystiska händelser -- som började med en närvaro av ondo, som hon kände hade ett samband till en tidigare avrättning av en förföljd Kristen.

"Den märkliga känslan växte inom mig medans jag långsamt gick längst den grusiga vägen i min trädgård," skrev hon i en bok som nyss har återpublicerats. "Jag slutade att gå och såg mig omkring. Då jag lutade mig för att ta tag i de höga gröna växtbjälkarna, kände jag hur något svepte över mitt huvud. Jag sträckte mig snabbt. Vad var det? En dimlikt moln -- en kall, fuktigohelig närvaro -- hade flytit förbi. Såklart så fanns det ingenting där ute. eller? Precis som ett svar, så kände jag en klar, väldigt verklig och ovänlig berörning på min högra hand."

Denna upplevelse ledde till en serie av drömmar som -- likt så många vi hör nu -- ledde slutligen till omvändelsen av denna Muslimska kvinna. Är sådana drömmar vanligare nu -- med tanke på världssituationen som den är? Eller har dem alltid förekommit?

Vi vet att drömmar kan vara viktiga. Vi tänker på Abraham. Vi tänker på Joseph, fader till Jesus.

Men dem är också betydelsefulla i vår egna tid och i Sheikhs fall, vars make var en general och Pakistans inrikesminister, så formade dem en viktig del i hennes omvändelse -- om inte den viktigaste delen. Hon förklarar i denna välskrivna bok (som publicerades först i 1978), att hon växte upp i en Muslimsk tro som säger att även om Jesus var född av en jungfru, så var Han inte Guds Son. Ändå, så kände Sheikh en drivkraft att utforska den Kristna Bibeln -- och det var så allt började.

I en dröm, berättar Sheikh "Satt jag och åt kvällsmat med en man som jag visste var Jesus. Han hade kommit för att hälsa på och stanna i två dagar. Han satt längst bordet från mig och vi åt i frid och glädje tillsammans.

"Plötsligt, så ändrade sig drömmen. Nu befann jag mig på toppen av ett berg tillsammans med en annan man. Han var klädd i en rock och bar sandaler. hur kom det sig att jag mystiskt nog visste även vad han hette? Johannes Döparen. Vilket märkligt namn. jag fann mig att berätta för denna Johannes Döparen om min föregående träff med jesus."

Denna dröm -- och den var kraftfull -- fick henne att fråga alla som kanske visste -- för vid denna tidpunkt, så hade Sheikh inte ännu träffat på namnet Johannes döparen i hennes bibelläsning.

Hon blev Kristen. Och så har även tusentals andra. Rapporter har inkluderat byar i ställen som Marocko. Vi hörde första gången om detta i början av 1990-talet.

"En som följer Jesus i Guinea berättar om en person klädd i vitt som uppenbarade sig för honom i en dröm, ropandes till honom med utsträckta armar," lyder den Kaliforniska publiceringen. Denna typ av dröm, då Kristus visar sig som en person klädd i vitt, är ett förekommande mönster i missionärsarbete bland Muslimer.

exemplen är mångfaldiga. En Muslim från Malaysia såg hennes sjuka Kristna föräldrar i en dröm, firandes i Himmelriket. Jesus, i en vit rock, sade till henne, "Om du vill komma till mig, kom!" Det gjorde hon.

En annan omvänd, denna också i Mellanöstern, sade att han låg i sängen med en kraftig huvudvärk. En vit gestalt med ett underbart, fridfullt ansikte dök up, lade sina händer på hans huvud tre gånger, och nästa morgon så hade den obotliga huvudvärken försvunnit.

en man från västra Afrika såg en religiös Muslim i helvetet, och en fattig Kristen som inte ens kunde skänka allmosor, i Himmelriket. En röst förklarade att det viktigaste var inte att skänka pengar, utan att tro på Jesus.

Samtidigt, en missionär som arbetad bland Tausugerna, Philipinernas största Muslimska grupp, rapporterade att flera trogna Muslimer "såg Jesus" i deras drömmar följandes sista Ramadan (detta igen enligt Dawn's fax). En man drömde att Jesus dödade en stor drake i en duell och i den följande dagen hade han samma dröm igen -- vilket öppnade upp för honom om Evangeliet.

en medlem av Yakanfolket i Brasilianska provinsen drömde att profeten Mohammed inte kunde se Jesus i ögonen. När han berättade för sin kusin, en Kristen, om drömmen, sade hans kusin att drömmen betyder att Jesus är större än Mohammed.

Det finns berättelser om andliga strider. Det finns bekräftelser från Turkiet. Det finns historier om mirakulösa helanden. Det finns historier från Irak. Ett team som tillhör "Atleter i Action," en missionärsk atletverksamhet, rapporterade från deras visit i den centrala Asiatiska Republikerna av Turkmenistan och Kyrgyzstan att "en av resans mest intressanta upplevelser var att lyssna till en stor skara människor som berättade hur dem blev Kristna. Förut, så hade dem varit Ateister eller Muslimer. Vissa berättade för oss hur Gud hade talat till dem i drömmar. Andra berättade för oss om hur dem hade haft huvudvärk i flera dagar efter att ha hört om Kristus. då dem hade beslutat för att bli Kristna, så hade huvudvärken försvunnit. En kvinna sade till oss att natten då hon hörde om Jesus, hade ingenting hänt förräns hon lagt sig fär att sova. Medans hon sov, så hade hon en fruktansvärd dröm, där en djävulsk gestalt sade till henne, "Du kommer aldrig att kunna fly från mig." Men nu så har hon också blivit Kristen.

Det finns ett flertal rapporter att många av Berberna som bor i Atlasbergen i Algeriet kommer till Kristus genom liknande drömmar och visioner, oftast då ordnar dem underjordiska cell-kyrkor. Ahmed Ait Ben Youcef, en infödd berber som nu lever mer öppet, sade att han fann Kristus i ett sätt som verkar typiskt bland före-detta berber: "Vi Berber har alltid trott på Gud, men många söker sitt egna sätt under trycket av de Islamska Araberna. Vi, de unga folkslaget, ville ha den rätta vägen för våra liv och bad till Gud om vägledning. en av mina vänner dog i en trafikolycka. Den natten, drömde jag att han, en annan vän och jag körde till en lysande glittrande stad omringad av en vit mur. Min vän berättade för oss att han nu bodde där."

En Egypisk Muslim satt och läste Evangeliet enligt ännu en rapport och hade precis kommit till Lukasevangeliet kapitel 3 när en stark vind svepte genom rummet och en röst sade "Jag är Jesus Kristus, den du hatar. Jag är Herren som du söker." Han beslutade att följa Jesus den dagen.

Så vidspridda är dessa rapporter att hela internethemsidor är tillägnade till sådana berättelser -- även om dem oftast är försiktiga om att behålla anonymitet. En välinformerad källa, som av uppenbarliga skäl förblir okänd, rapporterade att en före-detta Islamsk "Imam" eller andlig ledare har lett 3000 muslimer till Jesus, kommit till tro på Kristus genom uppenbarelser och drömmar i vilket en vitklädd Man sade åt honom att studera Bibeln. Hans metod är enkel: I samtalen, så frågar han andra "Har du sett en vitklädd Man i dina drömmar nyligen?" Om dem inte har det så säger han till dem "Jag bara undrade, tack." Om dem har, så fortsätter han med att fråga om dem är intresserade i att lära om vem denna Man i vitt är. Och vem är inte intresserade av att identifiera en mystisk person som dyker upp i ens drömmar? Denna ex-Imam visar då dem flera Bibelverser där en vitklädd Man är angiven, förklarar, "Det är Jesus. Han vill tala med dig, för Han vill att du ska följa Honom."

Många Muslimer har varit beredda för det steget genom deras övernaturliga påträffningar, och accepterat inviten. För en tid sen skrev Bill Bright, direktör av Missionsrörelsens institutkampanj för Kristus, att "Vi upplever ett fantastiskt fenomen. Muslimer särskilt har drömmar och visioner som bekräftar att kristus är verklig. Efter att ett radioprogram rapporterade att Jesus hade visat sig för många Muslimer i drömmar och sagt till dem "Jag är vägen." fick radiostationen tusentals brev från Muslimer i Norra Afrika och Mellanöstern, där radio-lyssnarna sade att dem nu hade förstått sina föregående drömmar. Nu ville dem ha mer information om Jesus."