Är Dop Ett Krav För Frälsning?

http://amightywind.com/salvationf/baptism.jpg

Dop, Jordanfloden

Bli döpta. (Se Apostlagärningarna 2:38,39)

Att bli döpt betyder att man är nersänkt i vatten. Vanligtvis skulle en person stå i vatten, bli nersänkt i vattnet (av en annan Kristen), och sen föras tillbaka upp ur vattnet. Betydelsen av denna handling framgår i Romarbrevet 6:1-7 och ett exempel av den i Apostlagärningarna 8:26-39.

Vissa människor tror inte att dop är en del av accepterandet av YAHUSHUA. Men, en sak är tydlig i Bibeln. Tro och dop är alltid tillsammans, aldrig separat. Därför är det uppenbart att dop är en del av accepterandet av YAHUSHUA. Vi uppmuntrar er att ta reda på dopets “varför” i Bibeln. Alla sanna Kristna kan döpa er.


Att bli döpt genom vatten är ett sätt. YAHUSHUA sa, “Johannes döpte med vatten men YAHUSHUA döper med ELD av HELIGA ANDEN!” Efter att ni får dopet genom vatten, SÖK då ifyllningen av ELDEN av HELIGA ANDEN! Detta är var den HELIGA ANDENS gåvor kommer in! Men tro inte att OM ni inte har gåvorna eller talar i andra tungor, att ni inte kommer gå till Himmelen! En annan falsk lära! Om det skulle vara så, då skulle YAHUVEH klart och tydligt säga att alla som inte talar i andra tungor INTE skulle bli frälsta! Återigen, OM detta skulle vara sant, så skulle det INTE ha varit nödvändigt för YAHUSHUA att ge sitt liv och blod i Golgata! Endast Blodet av YAHUSHUA tvättar bort synderna från dem som tar emot den GÅVAN i TRO!


Vissa kyrkor lär att OM en person inte är döpt, till och med ett litet barn, så kommer den personen INTE komma till Himmelen! Om detta skulle vara sant, varför skulle det vara nödvändigt för YAHUSHUA att vara offrad i Golgata? Dop är ett yttre tecken på att vi följer YAHUSHUA! Små barn kan inte förstå detta helt, så de borde INTE bli döpta tills de förstår priset man måste betala för att följa YAHUSHUA. Bebisar borde vara dedikerade, INTE döpta, för de måste vara tillräckligt gamla för att göra sina egna val.

Så, istället för att se på dop som något man MÅSTE göra, förutom att acceptera YAHUSHUA som sin Herre och Frälsare, för att bli frälst... borde man VILJA göra detta, för att tillåta ifyllningen av den HELIGA ANDEN och för att visa alla att de identifierar sig med döden och uppståndelsen av sin Frälsare, YAHUSHUA Ha MASCHIACH!  

 

 


ALFA & OMEGA ALMIGHTYWIND RUACH HA KODESH LÖPELD
SISTA CHANS MINISTERIUM


www.amightywind.com | www.almightywind.com
Dessa är spegelsidor, vänligen gå till den andra om den ena är offline.

Vi är Sabbat-Hållare,
Inte Sjunde-Dag Adventister
Klicka
Här För Mer Info
http://amightywind.com/indexf/dove.gifhttp://amightywind.com/indexf/dove2.gif

Post och Email Adresser