Profeția 89

Secretele RUACH ha KODESH

(SFÂNTULUI DUH)

Scrisă/Spusă sub ungerea RUACH ha KODESH
Prin Apostol Elisabeth (Elisheva) Elijah
27 Ianuarie 2007, 5 p.m.
Shabbat – Port Alfred, Africa de Sud

(Explicația adăugată mai jos cu albastru pe 10 August 2010)
(Scripturile adăugate mai jos cu roșu pe 9 Iunie 2010)
Vă rugăm, mergeți apoi la capătul de jos al acestei pagini și urmăriți clipuri video educative despre genul RUACH ha KODESH/SFÂNTULUI DUH.

Vă avertizez, aceasta poate fi cea mai controversată profeție dată mie până acum. O parte din ea conține revelații personale pentru mine și de aceea numele meu este menționat de RUACH ha KODESH. Cu toate acestea, nu vreau să cenzurez acest mesaj Ceresc. Există și partea a doua a acestei cuvântări dar aceasta ar trebui să fie suficient de asimilat acum, spune YAHUVEH. Când citiți partea a doua veți înțelege de ce a trebuit să aștepte.

(Transcrisă de pe casetă Audio; din nefericire, caseta este de calitate foarte proastă și nu poate fi postată.)

* * * * * * *

Elisabeth rugându-se: Cu toții vrem să Te cunoaștem MOMMA (MAMA) RUACH. Omul Te numește „El” căci ei niciodată nu Ți-au dat crezare în trecut. Sfântă, Sfântă, Sfântă, Sfântă... noi doar Te chemăm, MOMMA RUACH ha KODESH. Te rog, nu mi Te revelezi mie? Nu ni Te revelezi nouă?

Îi poți da o viziune soțului meu la fel cum îmi poți da mie. Îl poți unge pentru a cunoaște aceste lucruri la fel cum mă poți unge pe mine. Kathy are scrieri frumoase pe care știu că le scrii prin ea într-un ton al vocii complet diferit. Ești atât de blândă. Ești tot ceea ce trebuie să fie o femeie. Ca femeie dorința mea este să mă asemăn Ție. Ești definiția cuvântului feminin. Chiar ABBA YAHUVEH și YAHUSHUA avertizează, „Nu O răni.”

Cuvânt de la RUACH ha KODESH:
Așteaptă, așteaptă, așteaptă, acum nu este încă timpul pentru a MĂ revela în felul în care MI-ai cerut să MĂ revelez. Dar EU o voi face și tu vei preda acest lucru și minciunile vor fi combătute! EU sunt CEA Care dă dorința să spui această rugăciune. EU sunt CEA Care dă dorința să cunoști Cine sunt. Căci EU sunt CEA pe al Cărui umăr ți-ai pus capul în Rai (Visul cu Masa Ospățului). EU te-am făcut să poți vedea în treacăt cât de mult cei care ÎL iubesc pe YAHUSHUA sunt iubiți de MINE. EU sunt MAMA CREAȚIEI. Genul feminin a fost făcut după chipul MEU. EU sunt eternă. EU sunt CO-CREATOARE. Familia este o copie după ceea ce există în Rai. De unde crezi că a venit? Mama, Tatăl, și copiii.

Asta nu înseamnă că în Rai nașterea este așa cum este aici pe pământ. Niciodată nu a fost făcută să fie așa. Din cauza păcatului Evei și a păcatului lui Adam a devenit un proces dureros. Nu există divergență în Rai. Nu există durere în Rai. Nu există decât dragoste și pace și bucurie. Nu există decât fericire.”

(Elisabeth spune: Ce altceva, MOMMA, ce altceva vrei să-mi spui?)

Elisabeth, tu care ai tânjit după dragostea unei mame de când ai fost concepută, chiar în pântecul mamei strigai după MINE. De aceea te umplu EU acum în felul în care o fac cu o ungere atât de unică între voi doi. Ca să nu mai simți(ți) vidul acela niciodată. Niko, tu erai înfometat după atenție. Mama ta pământească a făcut cât de mult a putut cu spiritul cu care lucra. Dar și EU te umplu cu dragostea MEA.

Elisabeth, când te legeni și te rogi, EU sunt CEA Care te leagănă. Continuă să te străduiești să afli Cine sunt. EU îți voi revela mai multe. EU îți voi aduce amintirea a cum era în Rai când MI-ai văzut Fața. Căci EU stau lângă Tatăl tău Ceresc. YAHUVEH este SOȚUL MEU. YAHUSHUA este Fiul MEU. Nu există doar un tron, există trei tronuri în Rai și NOI domnim în unison. Cum crezi că rugăciunile tale ajung la urechile lui al tău ABBA YAHUVEH? EU sunt CEA Care I le trimite căci EU sunt în Credincioși, aceia care ÎL iubesc pe Fiul MEU, YAHUSHUA. EU, VÂNTUL uns, sunt ACEEA Care le suflă către EL (YAHUVEH) când suflu un sărut către Rai. EU vorbesc simbolic, ca să poți înțelege. Când ridici rugăciune, este ca și cum ai sufla sărutări către al tău ABBA YAHUVEH. Când te rogi în Numele Fiului MEU, este nevoie de NOI toți trei pentru ca tu să fii auzită și să ți se răspundă. Acesta este doar începutul învățăturii.

Este numai pentru cei cărora îți spun EU să le spui, bineînțeles, cu toată această familie vei împărtăși tu aceasta. Dar EU te voi mișca cu precauție, spre deosebire de orice altă Cuvântare vorbită. Căci acestea sunt secrete pe care satana nu le-a vrut niciodată revelate și el va lupta cu tine cu o luptă cum nu ai mai întâlnit niciodată. De aceea nu este încă timpul să dai Cuvântarea lumii.

EU îți voi vorbi în lucruri pe care niciun bărbat sau nicio femeie nu le-a auzit. De ce crezi că lucifer a venit și a ispitit-o întâi pe Eva? A fost pentru a MĂ batjocori pe MINE căci Eva a fost făcută după chipul MEU la fel cum Adam a fost făcut după chipul lui YAHUVEH la fel cum Abel a fost făcut după chipul lui YAHUSHUA, drept, definiția dragostei. Deci prin mâna satanei l-a ucis Cain pe Abel. La fel cum a fost prin spiritul mâinii lui Cain, [pe care] din nou satana [l-a folosit] pentru a-L crucifica pe Fiul MEU YAHUSHUA, deși făcea parte din planul NOSTRU. Căci pentru ca aceia dintre voi ale căror nume sunt scrise în Cartea Mielului, A Vieții, să vă întoarceți în Rai, nu exista altă cale. Astfel un Nou Testament de Sânge a fost născut în acea zi să înlocuiască Vechiul Testament de Sânge care nu mai era viabil.

Vrei să știi unul din lucrurile care MĂ mâhnesc. Vrei să știi unul din lucrurile care MĂ jignesc? Elisabeth, când simți mânia MEA și furia MEA, ei vorbesc despre furia Tatălui, de furia lui ABBA YAHUVEH, habar nu ai de furia MAMEI CREAȚIEI! Tu ai doar o fracțiune din furia MEA! Când simți vulcanul acela gata să explodeze în capul tău și este în numele dreptății, nu ai decât o fracțiune din furia MEA!

Când citești în Cuvântul care a fost tradus și ei îndrăznesc să ÎL numească pe Fiul MEU YAHUSHUA, fiul omului. EL nu a fost niciodată fiul unui om. EL este Fiul lui YAHUVEH! Fiul lui YAH! Când vezi asta în traducere, de cât timp te-am făcut EU să te mâhnești și tu nu ai simțit niciodată pace în asta și cu toate acestea tu explici că toate traducerile fac asta. Nu a fost prin mâna MEA! Aceasta este prin planul satanei. Deși EL a fost născut într-o structură umană, deși EL a suferit pe cruce durerea EL nu a fost niciodată, niciodată, niciodată fiul unui om (sau) omului! EL este Fiul lui YAH și Numele LUI, chiar lumii proclamat. De ce crezi că satana în traducere a încercat să-L regularizeze și să-I dea numele unui om. EU a trebuit să permit aceasta și în acest moment înainte de Marea Tribulație numele de Iisus va rămâne în vigoare.

(Explicație cu privire la ultimul paragraf:

Elisabeth a fost atacată sever cu privire la ultimul paragraf de către cei ce se numesc pe sine creștini, dar noi știm mai mult decât atât. După multă rugăciune și călăuzire este foarte clar ce spune RUACH ha KODESH. EA spune că O mâhnește, jignește, și înfurie că atâtea Biblii diferite folosesc traducerea neadevărată a „Fiului Omului” să ÎL descrie pe YAHUSHUA. În Ebraica originală Scripturile spuneau „Ben Adam” și nu „Fiul Omului.” După rugăciune și studierea acestui subiect a devenit clar că „Ben Adam” înseamnă literal în Engleză „ființă umană.” În Aramaică „Ben Adam” este tradus ca „Fiul al lui Adam” și „Fiul al Umanității” pentru că Adam este tatăl umanității și astfel „Fiul lui Adam” este tradus ca „Fiul Umanității.” Astfel încât, atunci când Aramaica a fost tradusă în Greacă a fost tradusă din „Fiul Umanității” în „Fiul Omului.”

Vă putem promite aceasta, YAHUSHUA NICIODATĂ nu a folosit „Fiul Omului” pentru a SE descrie pe SINE.

„Fiul Omului” este lipsit de acuratețe și a cauzat multă confuzie și dezbatere inutilă și asta este exact ceea ce satana a vrut și știa că se va întâmpla. Mulți cred că pentru că atâtea Biblii folosesc „Fiul Omului” să ÎL descrie pe YAHUSHUA aceasta înseamnă că EL este literal fiul Unui om. Cum ar fi, că Iosif este tatăl biologic adevărat al lui YAHUSHUA. Ei cred că YAHUSHUA a fost un simplu om și nu Fiul lui YAHUVEH. Tatăl biologic al lui Niko a crezut aceasta, el credea că YAHUSHUA a fost doar un om bun cu multă înțelepciune, nu credea că YAHUSHUA a fost Dumnezeu sau Fiul lui YAHUVEH. Aceasta este ceea ce clarifică RUACH ha KODESH. YAHUSHUA NU este fiul Unui om (Iosif), ci YAHUSHUA este o ființă umană (Ben Adam) născută dintr-o femeie virgină, și Fiul lui YAHUVEH.

Biblia „Restoration Scriptures True Name Edition Bible” publicată de Your Arms to Yisrael folosește numele original Ebraic „Ben Adam” și nu „Fiul Omului.”

Biblia „Aramaic New Covenant Bible” publicată de exegeses Bibles folosește traducerea „Fiul Umantății.”

Biblia „The Scriptures Bible” publicată de Institute For Scripture Research folosește traducerea „Fiul lui Adam.”

După cum știm cu toții, majoritatea celorlalte Biblii folosesc traducerea „Fiul omului.” Bibliile de mai sus sunt menționate pentru că noi le deținem și le citim pentru noi înșine.

Astfel, dacă acești așa-numiți creștini ar fi adevărați discipoli ai lui YAHUSHUA și nu Farisei, ei s-ar fi rugat pentru înțelepciune și cunoaștere a ceea la care RUACH ha KODESH S-a referit în această Profeție în loc s-o atace pe Elisabeth și s-o numească fals profet și să ne acuze că spunem că versiunea King James Bible (KJV) este de la satana. Aceasta este o prostie, noi nu am spus niciodată așa ceva, dar ceea ce spune RUACH ha KODESH este că satana a avut în mod cert un rol în traducerile multora din Bibliile care folosesc traducerea „Fiul Omului” și de asemenea multe alte traduceri incorecte, neadevărate, care au fost folosite în aceste Biblii. De ce credeți că există atâta confuzie și atât de multe traduceri diferite, incorecte ale Bibliei? Aceasta clar NU este de la YAHUVEH.

Pentru aceia care cu adevărat caută adevărul, ne rugăm că aceasta v-a ajutat să înțelegeți adevărul la fel cum ne-a ajutat pe noi să-l înțelegem.)

O, dar în Marea Tribulație cei care sunt mântuiți acum și care au trăit Sfinți înaintea MEA, Spiritul MEU este înăuntrul lor, exact așa cum ați fost mântuiți în Numele lui Iisus, tot L-ați chema pe EL în acel Nume. Și să nu MĂ înțelegeți greșit, există putere, putere Cerească ce susține acel Nume datorită milei lui al vostru ABBA YAHUVEH. Dar în Marea Tribulație atâția vor muri, chiar dacă sunt mântuiți acum, atâția se vor întreba de ce rugăciunilor lor nu li se răspunde. Nu este pentru că NOI nu îi iubim. Și EU nu vorbesc despre aceia care se vor duce la bisericile de duminică și vor lua SEMNUL, EU vorbesc despre aceia care vor striga în Numele lui Iisus, care știu că EL a fost Acela care a fost crucificat și S-a sculat din morți și în a treia zi a înviat.

Așteptați-i în Rai. Dar ei trebuie să înțeleagă faptul că, deși acum există putere în acel Nume, atunci nu va mai fi putere în acel Nume. Aceasta nu înseamnă pentru aceia care încă pășesc în Sfințenie înaintea MEA că nu se vor întoarce în Rai, dar înseamnă că EU nu le pot răspunde după cum am spus (că) este ungerea MEA, ca și cum suflu un sărut lui ABBA YAHUVEH că rugăciunilor lor li s-a răspuns, dar în ziua aceea EU nu pot susține cuvintele pe care le spun ei pentru că va exista un altul pe fața acestui pământ care va spune, „Eu sunt Iisus.”

Și deși EU știu cărui Iisus îi vorbesc ei și pe care îl cheamă, pentru că numele acela va fi ca un blestem, rugăciunile lor nu vor ajunge Raiul și ei se vor întreba de ce. Acesta este motivul pentru care tu îi avertizezi acum. Aceasta este importanța acelui Nume Ebraic. Vezi tu, satana nu vrea să folosească Numele de YAH. O, am mulți dușmani în lume care acum îndrăznesc să își conducă parohiile și să folosească Numele de YAH ca să înșele lupii și mieii. Dar fiul satanei nu vrea să folosească Numele YAH, el vrea să folosească numele cu care s-a familiarizat lumea și acela a fost numele de I-I-S-U-S.

Astfel, deși aceia ale căror nume sunt scrise în Cartea Mielului, A Vieții, în timpul Marii Tribulații se vor întoarce în Rai, aceasta va însemna că ei vor trebui să își dea viața dar ei nu vor intra niciodată, niciodată într-o biserică de duminică sau numele vor va fi șters. Și nu vor fi mântuiri în vremea aceea în numele lui I-I-S-U-S; vor fi numai în YAHUSHUA. Unii vor spune YAHSHUA. Dar Numele YAH nu va fi omis.

Căci cei 144,000 de unși nu îi vor învăța pe alții numele de I-I-S-U-S. Aceasta este acum. Aceea va fi atunci. EU ți-am dat acest mesaj să avertizezi din nou. Aceasta înseamnă că acum, aceasta nu înseamnă că toți cei care se duc la bisericile de duminică nu ÎMI aparțin, că nu sunt umpluți cu Spiritul MEU, dar înseamnă că în Marea Tribulație aceasta nu va fi permisă, pentru că aici este unde se vor ei vinde Fiarei. Înțelegi? Suflete sunt mântuite acum în Numele lui I-I-S-U-S. EU ung în Numele lui I-I-S-U-S. EU vindec în Numele lui I-I-S-U-S. EU izbăvesc în Numele lui I-I-S-U-S. Dar aceasta nu va fi atunci.

Avertizează-i. Cum aș putea EU să le răspund? Cum ar putea Fiul MEU YAHUSHUA să le răspundă? Când ei țipă, „Iisuse, ajută-mă,” și fiul satanei este acolo, și spune, „Sunt aici (Iată-mă).” Ei vor spune, „Iisuse, mântuiește-mă, iartă-mi păcatele mele!” Și fiul satanei va spune, „Iată-mă.” Nu vezi pericolul? Nu înțelegi? Tu nu știi mâhnirea pe care o voi simți când aceia ale căror nume sunt scrise în Cartea Mielului, A Vieții, care știu să nu se ducă la bisericile de duminică vor fugi și se vor ascunde, și vor trebui să-și dea viețile pentru că ei vor striga și vor refuza să spună Numele lui YAHUSHUA.

Ei se vor agăța de ceea ce au fost învățați și ei vor spune Numele lui Iisus și rugăciunile lor nu vor ajunge Raiul pentru că EU nu le voi sufla ca pe un sărut pentru că fiul satanei va striga, „Iată-mă.” Aceasta nu înseamnă că numele lor este șters. Înseamnă doar că EU nu le pot salva viața. EU nu pot să-i ascund. EU nu pot să-i hrănesc. EU nu pot să-i izbăvesc.

Din această cauză ridic EU parohii ca aceasta care îi învață pe alții Numele lui YAHSHUA, care predau Numele lui YAHUSHUA. Nu contează. Atâția refuză să spună Numele în felul pe care ți l-am dat EU dar Numele YAH nu poate fi omis căci chiar și Numele LUI înseamnă „YAH Mântuiește.”

EU ți-am dat visul în care vin farfuriile zburătoare; într-adevăr ele sunt armata satanei dar ei au dreptul la aceia care vor striga numele greșit pentru că el (fiul satanei) va pretinde, „Iată-mă.”

Astfel ferește-te, acum a început deja. Există unul care s-a ridicat. El are susținători la nivel mondial și se numește pe sine Iisus Hristos. Dar cheia (esența) este că el se debarasează de tot ceea ce este Sfânt. Păzește-te de cel ce vine, căci acesta este doar un simplu om, dar păzește-te de cel ce vine căci va fi ca și cum Iuda s-a întors din nou și el este cu adevărat fiul satanei, fiul lui lucifer.

Avertizează-i acum. Există un moment și există un anotimp. Tu vei ști când să eliberezi acest Cuvânt. Dar Elisabeth, niciodată nu vei mai trebui să tânjești după dragostea unei mame căci EU ți-am arătat că EU am umplut acel gol.

Iluminându-i pe unii, Jignindu-i pe majoritatea, Apostol Elisabeth (Elisheva) Elijah

www.amightywind.com
www.almightywind.com

(Comentarii pe caseta audio)

Niko: Elisabeh se ruga doar în spirit, întrebând despre RUACH ha KODESH, MAMA RUACH, și voia să O cunoască, și MAMA RUACH a vorbit. Acestea sunt cuvintele pe care le-a vorbit MAMA RUACH. Uite, deci, Adam. Doreai o confirmare, ai primit-o, prietene. Se pare că noi bărbații suntem buimăciți încă o dată de aceste femei!

Elisabeth: Trebuie să spun că revelația pe care EA mi-a dat-o, în care oamenii se tot refereau în Biblie la RUACH ha KODESH ca „el, el, el,” diferă doar printr-o literă căci bărbații spuneau mereu, „Noi am fost făcuți după Chipul lui Dumnezeu,” și se puteau bucura răutăcioși în fața femeii zicând, „Tu nu ești făcută după chipul LUI, eu sunt.” (În limba Engleză, pronumele masculin și feminin diferă doar printr-o literă, fiind „he” și „she,” respectiv – n.tr.). Astfel, MAMA RUACH doar ce a confirmat faptul că femeile, femelele, Eva, au fost create în imaginea EI și că EA stă de cealaltă parte a lui YAHUVEH și că EA este CO-CREATOARE! Astfel, noi suntem întradevăr făcute după Chipul DUMNEZEULUI FEMININ RUACH ha KODESH, al MAMEI noastre. Priviți aceasta, bărbați ai lumii!

VIS MENȚIONAT ÎN PROFEȚIE

Eu nu am crezut niciodată în OZN-uri sau extratereștri răi de pe alte planete până când am avut un vis cândva în Martie 2005. De atunci am avut revelații despre ce înseamnă aceasta și partea cea mai proastă este că este adevărat.

OZN-urile Vin, Tu Ce Vei Face?

M-am văzut în ceea ce părea a fi un Oraș. Am văzut oameni fugind îngroziți de OZN-uri, în special de un OZN imens în formă de trabuc cu două aripioare la un capăt. Bărbați și femei urlau, „IISUSE AJUTĂ-MĂ” Atunci am văzut acest OZN în formă de trabuc trăgând (ca un pistol) o singură rază de lumină ce părea albăstriu-verzuie la culoare. Lumina albăstriu-verzuie lovea oamenii și îi ridica și îi trăgea în nava spațială. Oamenii urlau, „Iisuse, ajută-mă!” Cu toate acestea, ei tot erau luați de raza de lumină în burta navei spațiale în formă de trabuc. Oamenii nu puteau fugi suficient de repede încât să depășească OZN-ul.

Apoi OZN-ul în formă de trabuc a planat asupra mea și eu am încercat să fug departe de el, dar nu am putut. Am văzut raza de lumină venind spre mine în aer și am țipat când era direct deasupra mea, „YAHUSHUA, arată-mi că îmi auzi rugăciunea, ajută-mă!” Raza de lumină s-a oprit în aer și s-a îndreptat spre cea mai apropiată persoană de mine care urla „IISUS” și acea persoană a fost luată de raza aceea de lumină, dând din picioare și țipând îngrozită până în burta OZN-ului în formă de trabuc.

Sfârșitul visului

Această parohie avertizează de ce este urgent ca oamenii să cunoască Numele Ebraic al lui al nostru Mesia YAHUSHUA sau YAHSHUA. Numele de IISUS HRISTOS are putere de mântuire, ungere, vindecare, izbăvire, înviere acum, dar NU VA AVEA în timpul Marii Tribulații. Eu nu cred că voi fi în acest corp muritor în timpul Marii Tribulații, eu am fost aici să vă avertizez acum. Cu toate acestea, în vis există avertizarea că anti-cristul, care este fiul satanei, va folosi numele de IISUS HRISTOS, deoarece creștinii din toată lumea, într-o multitudine de limbi, folosesc iubitul nume de IISUS HRISTOS. Cei mai faimoși evangheliști TV pregătesc oamenii ca să fie răpiți de raza albastră, (și) aceasta este o răpire contrafăcută.

Apostol Elisabeth (Elisheva) Elijah

Urmează câteva scripturi cu privire la RUACH ha KODESH.

Genul RUACH ha KODESH (Duhului Sfânt)

Referințe Biblice despre RUACH ha KODESH: Isaia 63:10 și Psalmul 51:11

1) Genul Feminin – „EA”

RUACH ha KODESH – CHOKHMAH (înțelepciune), cuvânt feminin în Ebraică

Proverbe 1:20... ÎNȚELEPCIUNEA strigă pe străzi, ÎȘI înalţă glasul SĂU în locuri publice.

Proverbe 1:21... EA ÎȘI rosteşte cuvintele SALE.

Proverbe 1:23... Dacă v-aţi întoarce la mustrarea MEA, aş revărsa DUHUL MEU peste voi.

Proverbe 3:18... EA este un pom al vieţii pentru cei ce O îmbrăţişează; oricine O apucă este binecuvântat.

Proverbe 4:6... Nu uita înţelepciunea şi EA te va proteja! Iubeşte-O, şi EA te va ocroti!

Proverbe 4:13... Păstreaz-O, căci EA este viața ta.

Proverbe 9:1... ÎNȚELEPCIUNEA ȘI-a zidit casa EI, EA ȘI-a ridicat cei şapte stâlpi.

Apocalipsa 4:5... Înaintea tronului ardeau şapte lămpi de foc – care sunt cele şapte DUHURI ale lui YAH. (Sunt aceleași cu cei șapte stâlpi ai ÎNȚELEPCIUNII?)

Matei 11:19... Totuşi ÎNȚELEPCIUNEA este îndreptăţită prin faptele EI.

Proverbe 7:4... Spune ÎNȚELEPCIUNII: „Tu eşti sora mea!”

(Toate referințele sunt din Noua KVJ – King James Bible.)

(Din Cartea ÎNȚELEPCIUNII – Biblia de la Ierusalim – The Jerusalem Bible)

Cartea Înțelepciunii 1:6... ÎNȚELEPCIUNEA este un DUH, un prieten omului, deși EA nu va ierta cuvintele unui blasfemiator, căci YAH vede în cea mai ascunsă parte a lui...

Cartea Înțelepciunii 7:11... În prezența EI îmi vin toate lucrurile bune.

Cartea Înțelepciunii 7:12... În toate acestea mă desfăt, căci ÎNȚELEPCIUNEA le aduce, dar deocamdată eu nu știam că EA era MAMA lor.

Cartea Înțelepciunii 7:22-30... Căci înăuntrul EI este un spirit (duh) inteligent, Sfânt, unic, variat, subtil, activ, incisiv, nepătat, lucid, invulnerabil, binevoitor, ascuțit, binefăcător, iubitor de om, neclintit, de încredere, neperturbat, atotputernic, atotcuprinzător

Cartea Înțelepciunii 6:12-22... ÎNȚELEPCIUNEA este strălucitoare și nu se întunecă. De cei care O iubesc, EA este repede văzută, și este găsită de cei care O caută. Anticipându-i rapid pe ei care o doresc, EA li se face cunoscută.

TATĂ Ceresc sau MAMĂ Cerească?

(Citate din Noua King James Bible – Noua Biblie King James.)

Proverbe 1:8-9... Ascultă, Fiul MEU, învăţătura TATĂLUI tău şi nu părăsi îndrumarea MAMEI tale. Căci ele vor fi o cunună graţioasă pe capul tău şi un colier în jurul gâtului tău.

Proverbe 6:20-23... Fiul MEU, păstrează îndrumările TATĂLUI tău şi nu uita învăţătura MAMEI tale.

Proverbe 6:21... Leagă-LE pentru totdeauna în inima tău, prinde-le în jurul gâtului tău.

Proverbe 6:22... Când mergi, ACESTEA te vor conduce; când dormi, te vor veghea; iar când te vei trezi, ACESTEA îţi vor vorbi.

Proverbe 6:23... Căci porunca este o candelă și învăţătura este o lumină.

(O expresie similară se găsește în Psalmul 119 referindu-se la Elohim.)

Psalm 119:105... Cuvântul TĂU este o candelă picioarelor mele şi o lumină cărării mele.

(Din cele de mai sus, tragem concluzia că lampa și lumina probabil vin de la Tatăl nostru Ceresc și de la MAMA noastră Cerească RUACH ha KODESH, ai noștri Elohim.)

Cine este MAMA ta?

Galateni 4:26... Dar Ierusalimul de sus este liber şi este MAMA noastră.

Natura DUHULUI SFÂNT

Faptele Apostolilor 1:8... Voi însă veţi primi putere atunci când va veni DUHUL SFÂNT peste voi şi-MI veţi fi martori MIE în Ierusalim, și în toată Iudeea și Samaria, şi până la marginile pământului.

Efeseni 5:18... Nu vă îmbătaţi cu vin,... ci fiţi plini de DUH.

Faptele Apostolilor 2:2-4... Și deodată a venit un sunet din Cer ca vâjâitul unui vânt puternic şi a umplut toată casa în care stăteau ei. Apoi li s-au arătat nişte limbi ca de foc, care s-au împrăştiat şi s-au aşezat câte una pe fiecare dintre ei. Și ei au fost umpluţi cu DUHUL SFÂNT şi au început să vorbească în alte limbi, după cum le dădea DUHUL să vorbească.

Luca 1:35... Și îngerul i-a răspuns, „DUHUL SFÂNT SE va coborî peste tine şi puterea CELUI PREAÎNALT te va umbri!”

Romani 8:9... Voi însă nu mai sunteţi în trup, ci în DUH, dacă într-adevăr DUHUL lui DUMNEZEU locuieşte în voi. Dar dacă cineva nu are DUHUL lui HRISTOS, atunci nu este al LUI.

Ioel 2:28... După aceea, EU voi turna DUHUL MEU peste orice făptură. Fiii şi fiicele voastre vor profeţi, bătrânii voştri vor visa vise, iar tinerii voştri vor avea viziuni!

Isaia 40:13-14... Cine a cercetat DUHUL DOMNULUI şi cine L-a îndrumat ca SFĂTUITOR al SĂU? Cu cine S-a sfătuit EL ca să fie luminat? Cine L-a învăţat calea dreptăţii? Cine L-a învăţat cunoaşterea și I-a arătat calea înțelegerii?

Romani 8:26-27... În acelaşi fel, DUHUL ne ajută în slăbiciunea noastră, pentru că noi nu ştim pentru ce și cum ar trebui să ne rugăm, ci DUHUL ÎNSUȘI mijloceşte pentru noi în mod nerostit.

Ezekiel 36:27... EU voi pune DUHUL MEU înăuntrul vostru şi vă voi face să urmaţi hotărârile MELE, să păziţi legile MELE şi să le împliniţi.

Efeseni 5:18-21... Și nu vă îmbătaţi cu vin, ... ci fiţi plini de DUH. Vorbiţi între voi cu Psalmi, imnuri, şi cântece spirituale, cântând şi lăudându-L pe DOMNUL în inima voastră.

Ezekiel 37:14... EU voi pune în voi SUFLAREA MEA şi voi veţi învia și EU vă voi aşeza din nou în patria voastră...

Fapte 8:17... Atunci şi-au pus mâinile peste ei, iar aceia au primit DUHUL SFÂNT.

Fapte 16:6... Fiindcă au fost opriţi de DUHUL SFÂNT să predice Cuvântul în Asia, au trecut prin ţinutul Frigiei şi al Galatiei.

Fapte 10:44...  În timp ce rostea Petru aceste cuvinte, DUHUL SFÂNT S-a coborât peste toţi cei ce ascultau cuvântul.

2 Timotei 1:7... Căci Dumnezeu nu ne-a dat un DUH de frică, ci de putere, de dragoste, şi de minte sănătoasă.

Geneza 2:7... Atunci DOMNUL Dumnezeu a format omul din praful pământului şi a suflat în nările lui Suflare de Viaţă și omul a devenit o ființă vie.

Galateni 5:16-26... 16 Atunci vă spun: umblaţi prin DUH şi astfel nu veţi împlini pofta cărnii. 22 Dar rodul DUHULUI este dragostea, bucuria, pacea, răbdarea, bunătatea, generozitatea, credinţa.

Efeseni 6:18... Rugați-vă întotdeauna în DUH cu tot felul de rugăciuni şi cereri și fiți vigilenți până la sfârșit cu toată perseverența şi rugăciunea pentru toți sfinții.

1 Corinteni 12:4-11... 4 Există o diversitate a darurilor, dar este Acelaşi DUH. 7 Dar manifestarea SPIRITULUI este făcută cunoscută fiecăruia pentru binele tuturor; 8 căci unuia îi este dat prin DUH cuvânt de ÎNȚELEPCIUNE, altuia – Cuvânt de Cunoaștere, prin Același DUH; 9 altuia – credință, prin Același DUH, altuia – daruri de vindecare, prin Același singur DUH; 10 altuia – lucrarea minunilor, altuia – profeția, altuia – discernerea duhurilor, altuia – diferite tipuri de limbi, altuia – interpretarea limbilor; 11 dar Unul și Același SPIRIT lucrează toate aceste lucruri, distribuind fiecăruia individual, așa cum vrea.

Geneza 1:2...Pământul era fără formă și vid și întunericul era peste fața adâncului și SPIRITUL lui Dumnezeu plutea peste fața apelor.

Geneza 6:3... Atunci DOMNUL a spus, „DUHUL MEU nu va rămâne pentru totdeauna în om, căci el este carne...”

Numere 11:25... Apoi DOMNUL S-a coborât în nor și i-a vorbit și a luat din DUHUL Care era peste el şi L-a pus pe Același peste șaptezeci de bătrâni și s-a întâmplat ca atunci când Duhul S-a aşezat peste ei au început să profeţească, deși după aceea n-au mai profeţit niciodată.

Psalm 104:30... Îţi trimiţi DUHUL Tău, ele sunt create, și TU înnoiești astfel faţa pământului.

Isaia 42:1... EU voi pune DUHUL MEU peste el.

Isaia 48:16... și acum DOMNUL DUMNEZEU și DUHUL LUI m-au trimis.

Ezekiel 36:27... EU voi pune SPIRITUL MEU înăuntrul vostru și vă voi face să urmaţi hotărârile MELE, să păziţi legile MELE şi să le împliniţi.

1 Samuel 16:13-14... Atunci Samuel luă cornul cu ulei și îl unse în mijlocul fraților lui; și SPIRITUL Domnului veni asupra lui David din acea zi înainte. Dar SPIRITUL Domnului plecă de la Saul și un spirit de necaz de la Domnul îl deranjă.

1 Regi 22:23... Astfel, DOMNUL a pus un spirit mincinos în gura tuturor acestor profeți ai tăi și Domnul a declarat dezastru împortiva ta.

Zaharia 4:6...Nu prin tărie, nici prin putere, ci prin SPIRITUL MEU, spune DOMNUL OȘTIRILOR.

Natura ÎNȚELEPCIUNII (Cartea Proverbelor, NKV)

1. Căci DOMNUL dă înţelepciune; din gura LUI iese cunoştinţă şi pricepere.... Proverbe 2:6

2. EA cheamă, strigă, pune întrebări, ceartă, avertizează, oferă sfaturi și cunoaștere, oferă protecție de calamități... Proverbe 1:20-33

3. EA dă discernământ și înțelegere și cunoaștere de Dumnezeu și înțelegere de dreptate și justiție... Proverbe 2:1-9

4. EA este mai de preţ decât argintul şi venitul EI este mai mare decât al aurului.... Proverbe 3:14

5. EA este un pom al vieţii pentru cei ce O îmbrăţişează; oricine O apucă este binecuvântat.... Proverbe 3:18

6. Prin înţelepciune a întemeiat DOMNUL pământul, prin pricepere a întocmit cerurile... Proverbe 3:19

7. ÎNȚELEPCIUNEA este cea mai importantă; de aceea dobândeşte ÎNŢELEPCIUNEA şi, cu orice preţ, dobândeşte priceperea! Preţuieşte-O şi EA te va înălţa; îmbrăţişeaz-O şi EA îţi va aduce onoare! EA îţi va pune pe cap o cunună graţioasă, îţi va da o coroană frumoasă.” Proverbe 4:7-9

8. EU, ÎNȚELEPCIUNEA, locuiesc împreună cu Prudenţa; EU găsesc Cunoştinţa şi Chibzuinţa. Frica de DOMNUL te face să urăşti răul. Iată ce urăsc EU: mândria şi aroganţa, calea rea şi gura care vorbeşte lucruri stricate. Al MEU este sfatul şi înţelepciunea răsunătoare; a MEA este priceperea, a MEA este puterea. Prin MINE domnesc împăraţii şi cei ce conduc prin mine emit legi drepte... Proverbe 8:12-15

9. EU iubesc pe cei ce MĂ iubesc, şi cei ce MĂ caută MĂ vor găsi. Proverbe 8:17

10. DOMNUL M-a creat ca cea dintâi dintre căile LUI, înaintea celor mai vechi lucrări ale LUI. EU am fost desemnată din veşnicie, de la început, înainte de a fi pământul. EU am fost născută când nu erau oceanele, când nu erau izvoare încărcate cu apă. Înainte de aşezarea munţilor, înainte de a fi dealurile, am fost născută EU, când EL nu făcuse încă nici pământul, nici câmpiile, nici cea dintâi fărâmă a pulberii lumii. Când a întocmit EL cerurile, EU eram acolo; când a trasat orizontul pe faţa adâncului, când a pironit norii sus şi a întărit izvoarele adâncului, când a dat mării porunca LUI, ca apele să nu treacă peste hotărârea SA, când a trasat temeliile pământului, EU eram MEȘTERUL de lângă EL şi zi de zi aveam parte de desfătări, jucând neîncetat în prezenţa LUI, jucând pe întinderea pământului LUI şi găsindu-mi desfătarea în fiii oamenilor... Proverbe 8:22-31

11. Fiindcă oricine MĂ găseşte pe MINE, găseşte viaţa şi primeşte astfel o favoare de la DOMNUL. Dar cel care dă greş în a MĂ găsi se răneşte singur; toţi cei ce MĂ urăsc iubesc moartea. Proverbe 8:35-36

Natura ÎNȚELEPCIUNII (Cartea Înțelepciunii, Jerusalem Bible – Biblia de la Ierusalim)

1. ÎNȚELEPCIUNEA este un DUH, un prieten omului... Înțelepciune 1:6

2. EA este strălucitoare și nu se întunecă; de către cei care O iubesc, EA este văzută imediat și găsită de cei care O caută... Înțelepciune 6:13

3. Înăuntrul EI este un DUH inteligent, sfânt, unic, divers, subtil, activ, incisiv, nepătat, lucid, invulnerabil, binevoitor, iubitor omului, ascuțit, irezistibil, binefăcător, ferm, de încredere, neperturbat, atotputernic, atoatevăzător, atoatepătrunzător, inteligent, pur, și cel mai subtil; EA se mișcă mai repede decât orice mișcare; EA este atât de pură, umple și pătrunde toate lucrurile... Înțelepciune 7:22-24

4. EA este respirația puterii lui DUMNEZEU, emanația pură a Gloriei ATOTPUTERNICULUI; astfel, nimic impur nu poate găsi cale înăuntrul EI... Înțelepciune 7:25

5. EA este o reflecție a luminii eterne, oglindă neîntunecată a puterii active a lui DUMNEZEU, imaginea bunătății LUI. Deși singură EA poate face tot; EA Însăși neschimbată, EA înnoiește toate lucrurile... Înțelepciune 7:27

Adăugat la 9 Iunie 2010

Ecleziast: Înțelepciunea Fiului lui Sirah

Ecleziast: Înțelepciunea Fiului lui Sirah este o carte inclusă în primele Biblii Ebraice și Grecești. Se crede că a fost scrisă în secolul 2 înainte de Hristos. Biserica veche Grecească o denumea de asemenea „Înțelepciunea Atot-Virtuoasă.”

Cuvântul „Ecleziast” vine din limba Greacă și înseamnă „bisericesc;” acest cuvânt descrie orice carte ce era citită la biserică sau primea aprobarea bisericească. Ben Sira, sau fiul lui Sirach, a fost un învățat și scrib ce cunoștea foarte bine Legea Ebraică, în special „Cărțile Înțelepciunii.”

Ecleziast

Capitolul 1

Legea, Profeții, și ceilalți scriitori de după ei ne-au transmis mari lecții; în consecință, Israelul trebuie lăudat pentru învățătură și ÎNȚELEPCIUNE.

4. Înainte de toate a fost creată ÎNȚELEPCIUNEA, înţelegerea minţii este din veac...

6. Rădăcina ÎNȚELEPCIUNII, cui s-a descoperit? Şi izvoarele EI, cine le cunoaşte?

8. EL a zidit-O şi a văzut-O, şi a numărat-O, şi a revărsat-O peste toate lucrările Sale.

9. EA se află la tot trupul după măsura dărniciei LUI, şi a dat-O celor ce-L iubesc pe EL.

14. Începutul ÎNȚELEPCIUNII este frica de DUMNEZEU şi cu cei credincioşi EA se formează o dată în sânul mamei.

15. Între oameni EA şi-a pus temelie veşnică şi seminţiei lor se încredinţează.

16. Deplinătatea ÎNȚELEPCIUNII este a se teme de DOMNUL, şi EA îi adapă din roadele EI.

17. ÎNȚELEPCIUNEA va umple casa lor de ce poftesc ei, şi cămările lor de roadele EI.

18. Cununa ÎNȚELEPCIUNII este temerea de DOMNUL, care conferă pace şi sănătate nevătămată; dar şi una şi alta sunt daruri de la DUMNEZEU, Care revarsă cinste peste cei care ÎL iubesc pe Dânsul.

19. DOMNUL a văzut-O şi a măsurat-O; ştiinţă şi înţeleaptă înţelegere ca ploaia EA a revărsat şi a înălţat mărirea celor ce o stăpânesc pe DÂNSA.

20. Rădăcina ÎNȚELEPCIUNII este a se teme de DOMNUL, iar ramurile EI, lungime de zile.

Capitolul 4

1. Înţelepciunea înalţă pe fiii SĂI, şi poartă grijă celor care O caută.

2. Cel care O iubeşte, iubeşte viaţa şi cei care O caută devreme se vor umple de veselie.

3. Cel care O ţine va moşteni mărire şi oriunde va merge îl va binecuvânta DOMNUL.

4. Cei care O slujesc vor sluji CELUI SFÂNT şi pe cei care O iubesc, îi iubeşte DOMNUL.

5. Cel care ascultă de EA va judeca neamuri şi cel care se apropie de EA va locui fără grijă.

6. Cine are încredere în EA are parte de EA şi urmaşii lui O moştenesc.

7. Că EA umblă cu el cu faţa ascunsă şi-l încearcă la început cu ispite şi-l înfricoşează şi-l strâmtorează, și-l chinuieşte cu învăţătura SA, până ce va prinde încredere în el, şi-l va ispiti întru îndreptările EI.

8. Şi iarăşi EA se va întoarce drept la el şi-l va veseli şi îi va descoperi lui cele ascunse ale SALE.

9. Iar de va rătăci, EA îl va părăsi şi-l va da în mâinile căderii lui.

Capitolul 24

1. ÎNȚELEPCIUNEA ÎȘI este laudă SIEȘI şi în mijlocul poporului EA SE va mări.

2. Întru adunarea CELUI PREAÎNALT EA va deschide gura SA şi înaintea puterii LUI SE va lăuda:

3. "EU din gura CELUI PREAÎNALT am ieşit şi ca negura am acoperit pământul.

4. EU întru cele înalte M-am sălăşluit şi scaunul MEU este în stâlp de nor.

5. Am străbătut de jur împrejur balta Cerului şi în fundul adâncurilor am umblat.

6. În valurile mării şi în tot pământul şi în tot poporul şi neamul EU sunt STĂPÂNĂ.

7. După toate acestea EU am căutat odihnă şi am zis: Într-a cui moştenire voi sălăşlui EU?

8. Atunci MI-a poruncit mie FĂCĂTORUL TUTUROR şi CEL care M-a făcut a aşezat locaşul MEU, și a zis: „Întru Iacov locuieşte şi întru Israel moşteneşte.”

9. Mai înainte de veac din început EL M-a zidit şi până în veac nu MĂ voi sfârşi.

10. În locaşul cel Sfânt, înaintea LUI EU am slujit şi aşa în Zion M-am întărit.

11. În Cetatea cea Iubită la fel EL M-a odihnit şi în Ierusalim este puterea MEA.

12. Şi EU M-am înrădăcinat într-un popor privilegiat; în partea DOMNULUI, a moştenirii LUI.

13. Ca un cedru în Liban EU M-am înălţat şi ca un chiparos în munţii Ermonului,

14. Ca un finic la ţărmuri EU M-am înălţat şi ca răsadurile trandafirului în Ierihon, ca un măslin frumos în câmp şi M-am înălţat EU ca un paltin.

15. Ca scorţişoara şi balsamul mirositor am dat EU miros şi ca smirna cea aleasă am răspândit mireasmă, ca galbenul şi ca onixul şi ca stactia şi ca aerul miresmelor din cortul mărturiei.

16. EU ca un terebint am întins ramurile MELE şi ramurile MELE sunt ramurile măririi şi ale darului.

17. EU Sunt ca o viță-de-vie cu ramuri încântătoare, dar şi florile MELE sunt rodul măririi şi al bogăţiei.

18/19. Apropiaţi-vă de MINE cei ce MĂ poftiţi şi vă săturaţi din roadele MELE.

20. Căci pomenirea MEA este mai dulce decât mierea şi moştenirea MEA decât fagurele mierii.

21. Cei care MĂ mănâncă pe MINE iar vor flămânzi; şi cei care MĂ beau iar vor înseta.

22. Cel care MĂ ascultă pe MINE nu se va ruşina şi cei care lucrează întru MINE nu vor păcătui.”

23. Toate acestea sunt cartea Legăturii DUMNEZEULUI CELUI PREAÎNALT, Legea pe care 24/25 a poruncit-o Moise moştenire adunărilor lui Iacov.

26. Această Lege face să curgă ca Fisonul ÎNȚELEPCIUNEA şi ca Tigrul, în zilele primăverii; EA umple, ca Eufratul, INTELIGENȚA şi ca Iordanul, în zilele secerii.

27. Şi face DISCIPLINA să curgă ca Nilul, ca Ghihonul în zilele culesului.

28. Primul om n-a cunoscut-O desăvârşit; nici cel mai recent nu a dat de hotarele EI.

29. Căci gândurile EI sunt mai întinse decât marea, și planurile EI ma profunde decât abisul.

30. Şi EU ca o albie de râu şi ca un izvor de apă am ieşit din Rai.

31. Am zis, „Voi adăpa grădina MEA şi voi îmbăta sădirea MEA.” Și iată s-a făcut MIE din albie râu şi din râul MEU s-a făcut mare.

32. Că ÎNVĂŢĂTURA ca zorile EU o răspândesc şi o arăt până departe.

33. Şi ca Profeția EU voi turna Învăţătura şi EU o voi lăsa pe ea în neamurile veacurilor.

34. Și vedeţi, EU nu numai pentru MINE m-am ostenit, ci pentru toţi cei care caută ÎNȚELEPCIUNEA.

Capitolul 51

13. Când eram încă tânăr, mai înainte până a nu rătăci, am căutat să am ÎNȚELEPCIUNEA întru rugăciunea mea.

14. Înaintea sfântului locaş m-am rugat pentru EA şi până la cele de pe urmă o voi căuta pe EA.

15. Ca de faţa strugurelui copt, aşa s-a veselit inima mea de EA. A umblat piciorul meu întru dreptate; din tinereţile mele am căutat-O.

16. Am plecat puţin urechea mea, şi am primit, şi multă învăţătură am aflat.

17. Mare folos am avut de la EA; CELUI care mi-a dat ÎNȚELEPCIUNE ÎI voi da slavă.

18. Că am cugetat ca s-O urmez şi am râvnit binele şi nu voi fi ruşinat pentru aceasta.

19. Foarte s-a nevoit sufletul meu pentru EA şi întru toată fapta mea sârguitor am fost. Mâinile mele le-am întins spre Înălţime şi, când n-am ştiut-O, m-am tânguit.

20. Sufletul meu l-am îndreptat la EA şi, întru curăţie stând, inima mea mi-am lipit de EA din început. Pentru aceea nu mă voi lipsi de EA.

21. Şi lăuntrul meu s-a tulburat căutând-O, pentru aceea bună comoară mi-am agonisit.

22. Mi-a dat DOMNUL drept plată limba şi cu ea ÎL voi lăuda.

23. Apropiaţi-vă către mine, cei neînvăţaţi, şi rămâneţi în casa învăţăturii!

24. Pentru ce întârziaţi la acestea, deşi sufletele voastre însetează foarte?

25. Am deschis gura mea şi am grăit: Agonisiţi-O fără de argint.

26. Puneți-vă gâturile sub jugul EI, şi să primească sufletul vostru învăţătură; EA este aproape de cei care O caută.

27. Vedeţi cu ochii voştri că puţin m-am ostenit şi multă odihnă mi-am aflat.

28. Luaţi învăţătură, că mult argint şi mult aur veţi câştiga cu EA.

29. Să se veselească sufletul vostru de mila DOMNULUI şi să nu vă ruşinaţi niciodată de lauda LUI.

30. Lucraţi lucrul vostru mai înainte de vreme, şi EL va da plata voastră la timpul potrivit.

Contact AmightyWind