Profeția 106

EU, YAHUVEH, Spun, „CURĂȚAȚI-VĂ CASA”!!!

Scrisă/Vorbită sub ungerea RUACH ha KODESH
prin Apostol Elisabeth Elijah
4 Ianuarie 2009

* * * * * * *

(Acest Cuvânt Profetic a survenit (pe) când Niko și cu mine ne rugam pentru unul dintre iubiții noștri fii în YAHUSHUA. Întregul Cuvânt nu este postat pentru că este personal dar aceasta este o parte din acel Cuvânt care li se aplică multor altora și noi suntem instructați de către YAH să o postăm pentru beneficiul (folosul) lor. Aceste Cuvinte personale de la YAH nu sunt niciodată pentru doar o singură persoană ci (pentru) multe.)

* * * * * * *

[Acest prim paragraf este de la Profeția 105 și nu este pe această înregistrare audio. Niko a uitat să îl pună deasupra Profeției 105 inițial. El l-a adăugat la Profeția 105 acum și YAHUVEH ne-a instructat să postăm acest paragraf de acum înainte cu fiecare nouă Profeție. Acesta dovedește că această Parohie este de la (sau, a lui, n.tr.) YAHUVEH. Dacă aceste cuvinte ar fi ale mele, după cum a spus YAH, (Parohia) ar fi eșuat acum mult timp.] EU te-am avertizat acum mult timp, Elisabeth, să nu denumești această Parohie după un bărbat sau o femeie, chiar dinainte să existe o Parohie. EU am pus acest lucru în duhul tău, căci nimic din aceasta nu a fost făcut de către mâna ta, nimic din aceasta nu a ieșit din gura ta. Este din gura lui YAHUVEH care a dat naștere. Este din gura lui YAHUSHUA al tău MASHIACH care a dat naștere. Este din gura lui RUACH ha KODESH (DUHULUI SFÂNT) a ta IMMAYAH care a dat naștere. Dacă ar fi fost numai prin mâna ta ar fi eșuat acum mult timp. Este prin vântul lui SHKHINYAH GLORIA (SLAVA) care bate peste acest pământ, Sfântul vânt al regenerării, nu este prin suflul (respirația) ta sau ar fi eșuat. (Isaia 42:8)
* * * * * * *

(Înregistrarea audio începe aici)

EU ți-am spus că în 2009 orice și tot ce poate fi zdruncinat va fi zdruncinat. Nu fiți uimiți Niko și Elisabeth căci voi îi veți vedea pe cei pe care voi îi numiți CDY (Călcătorii peste Demoni ai lui YAHUSHUA, războinicii mijlocitori în rugăciune ai acestei Parohii, n.tr.) zdruncinați, noi vom vedea exact cât de ferm sunt ei ai MEI (sau, de la MINE, de-ai MEI, n.tr.), noi vom vedea cât de mulți vor să plătească prețul de a fi numiți Mireasa MEA. Noi vom vedea precum voi ați văzut ce se întâmplă în Noua Zeelandă. Este ușor, este atât de ușor când nu există testare (încercare), este atât de ușor a spune, facă-se voia TA o, YAHUVEH. Dar când voia MEA cu toate acestea i se opune voii voastre, veți mai spune voi, facă-se voia TA o, YAHUVEH?

Pe cei care refuză să umble sfinți, chiar pe cei pe care prin propria MEA mână EU i-am pus împreună, prin propria MEA mână EU îi voi despărți. Nu doar în această casă (gospodărie, n.tr.) proclam EU ci tuturor celor care pretind că ÎMI aparțin (Luca 12:51-53, „Credeţi că am venit să aduc pace pe pământ? Vă spun că nu, ci mai degrabă dezbinare. 52 Căci, de acum înainte, din cinci care vor fi într-o casă, trei vor fi dezbinaţi împotriva a doi şi doi împotriva a trei. 53 Tatăl va fi dezbinat împotriva fiului / şi fiul împotriva tatălui, / mama împotriva fiicei / şi fiica împotriva mamei, / soacra împotriva nurorii ei / şi nora împotriva soacrei,”n.tr.). Vreți să fiți lăsați în Marea Tribulație? (în Sfintele Profeții, de asemenea numită Necazul lui Iacov, n.tr.). Vreți să mergeți în iad sau vreți să vă supuneți MIE? EU nu pot face lucrurile mai simple decât atât (sau, nu pot clarifica mai mult, explica mai simplu, n.tr.). Începutul înțelepciunii este frica de YAHUVEH, a ști că nu ești nimic în afară de praf (sau pulbere de pământ, n.tr.) și că prin mila MEA EU am luat acel praf și am creat un om și EU am respirat în acel om. (Psalm 111:10, „Frica de DOMNUL este începutul înţelepciunii; / toţi cei ce păzesc orânduirile SALE au o minte sănătoasă. / Lauda LUI este statornicită pe vecie.”)

Nu O mâhniți pe RUACH ha KODESH (SFÂNTUL DUH, n.tr.), nu O mâhniți pe a voastră IMMAYAH. Nu MĂ (mai) testați (sau încercați, n.tr.) căci această Parohie este o Parohie a Sfințeniei (Faptele Apostolilor 5:9, Ananias și Safira, „Atunci Petru i-a zis, ‘De ce v-aţi înţeles între voi să-L puneţi la încercare pe DUHUL DOMNULUI? Iată, picioarele celor ce l-au îngropat pe soţul tău sunt la uşă şi te vor duce şi pe tine!’”)

Chiar în mijlocul CDY-lor, ceea ce EU revelez în Noua Zeelandă expunând (sau demascând, n.tr.) răul care a fost ascuns, exact la fel EU le voi face celor care pretind că ei vor să facă parte din această Sfântă Parohie. Ei fac parte din această Sfântă Parohie, dar vedeți voi este așa cum ai spus tu iubite fiu Sylvester, la suprafață pare că este așa. Atâta timp cât conducerea nu știe noi putem face ce vrem să facem în secret, dar EU vă avertizez, cei pe care EU i-am numit CDY, cei care au fost invitați la forumul CDY la tovărășie (sau, pentru a avea tovărășie, n.tr.), voi sunteți trași la răspundere mai mult.

Fiți siguri că în 2009 orice a fost ascuns va fi revelat (Matei 10:26, „Aşadar, să nu vă temeţi de ei! Căci nu este nimic acoperit, care nu va fi descoperit, şi nimic ascuns, care nu va fi făcut cunoscut!”). Orice păcat pe care voi credeți că îl aveți ascuns (sau, pe care credeți că l-ați ascuns, n.tr.), prin ungerea RUACH ha KODESH el va fi revelat. Căci Cuvântul MEU este adevărat și în aceste timpuri de sfârșit răul crește devenind mai rău dar Sfinții MEI trebuie să crească mai Sfinți și oricine care are o aparență a Sfințeniei dar nicio Sfințenie înăuntrul lui/ei (neutru în original, n.tr.) va fi expus (sau, demascat, n.tr.). EU nu le voi permite să facă parte din această Parohie. EU nu voi permite (acest lucru, n.tr.). (Ecleziast 12:14, „Fiindcă DUMNEZEU va aduce la judecată fiecare lucrare, / tot ce este ascuns, / fie bine, fie rău”). Astfel acum este alegerea voastră, pe cine alegeți voi cu adevărat să slujiți? Răul acestei lumi? Sau Sfințenia Raiului? Astfel vedeți voi EU am un alt motiv Elisabeth pentru care tu și Niko veți merge (în sensul de, trebuie să mergeți, n.tr.) la fii voștri.

Iubitul MEU Fiu, acest lucru nu este nimic pe care EU să nu-l pot ierta dar tu trebuie să alegi, tu trebuie să alegi în această zi. Căci acea soră biologică și acel tată biologic doar vor să te ia în iad cu ei.

EU zgudui această întreagă lume. Judecata începe la casa MEA (1 Petru 4:17, „Căci este timpul să înceapă judecata chiar de la Casa lui DUMNEZEU. Şi dacă începe cu noi, care va fi sfârşitul celor ce nu ascultă de Evanghelia lui DUMNEZEU?!”) Sfințenia nu va dori decât Sfințenie (în mod obișnuit nu va dori decât, sau, nu trebuie să dorească decât, n.tr.). Păcatul trebuie dat afară. Un spirit (duh) care se căiește nu este cineva care doar se căiește cu gura lor, este cineva care se căiește cu capul lor și inima lor și este hotărât să nu-MI displacă. EU v-am spus, (această lume) voi sunteți în pragul unui holocaust. Vreți să vă ascund? Vreți să vă protejez? Vreți să vă binecuvântez? Căci niciun dușman nu vă poate smulge (conotația limbajului original: ca pe o pană, n.tr.) din mâna lui YAHUVEH, sau vreți să vă ZDROBESC? Vreți să vă STRIVESC? Vreți să vă RUP (SPARG)? Vreți ca prin propria MEA mână să vă arunc în flăcările iadului?

Vreți să vă iubesc? Vreți să vă mângâi? Vreți să vă fiu mentor? Ce vreți voi de fapt? Vreți să fiți ca Shadrack, Meshach, și Abednego pe când ei mergeau și erau aruncați în furnalul (cuptorul) înflăcărat? (Daniel 3, citat după Sfânta Profeție, n.tr.) Cu toate acestea, EU nici măcar nu am permis ca ceea ce îi lega să fie ars. EU nu am permis ca hainele lor să fie pârlite, propriile lor haine care îi legau căci vedeți voi, dușmanii au fost cei care (s-)au ars (sau au fost arși, n.tr.). Doar ceea ce le lega și le ținea mâinile legate a fost ars. Vreți să fiți ca un Shadrack, Meshach, și Abednego? Care au umblat în furnalul (cuptorul) înflăcărat dar al patrulea om era acolo și acel al patrulea om este YAHUSHUA al vostru MASHIACH.

Vreți să fiți ca Daniel când a fost aruncat în vizuina leilor? El nu a fost mâncat deși leii erau lihniți (Daniel 6, citat după Sfânta Profeție, n.tr.). Este alegerea voastră. Vreți protecția MEA? Vreți să fiți ca văduva Zarefa? (1 Regi 17:10, văduva care l-a hrănit și adăpostit pe Sfântul Profet Ilie, n.tr., „El s-a sculat şi s-a dus la Sarepta. Când a ajuns la poarta cetăţii, a văzut o văduvă care strângea lemne. El a strigat-o şi i-a zis, ‘Te rog, adu-mi puţină apă într-un vas ca să beau!’”) Cea la care l-am trimis pe Ilie din Vechime. Când se ajunge (sau ajungeți, n.tr.) la ultima voastră bucățică de pâine, vreți ca EU s-o multiplic pentru voi, pentru ca voi să nu flămânziți niciodată? Pentru ca voi să trăiți pentru a MĂ Slăvi (sau, Astfel, voi veți trăi pentru a MĂ Slăvi, n.tr.).

În acest an (după, n.tr.) cum marchează omul timpul, ei spun că este 2009. Vedeți voi EU nu doar vă întreb pe voi aceste întrebări, EU îi întreb aceste întrebări pe toți cei care cred că Adevărul survine de la această Parohie și că EU proclam. Ce vreți să fac EU? Vreți să deschid Marea Roșie din nou ca voi să puteți traversa în siguranță în timp ce (când, pe măsură ce, n.tr.) dușmanii vă urmăresc (în sensul de, vânează, n.tr.)? (Exodul 15:4, „EL a aruncat în mare / carele lui Faraon şi oştirea lui; / căpeteniile lui alese / s-au înecat în Marea Roşie”). Vreți ca acești dușmani să se înece pentru ca ei să nu vă poată răni? Ce vreți să fac?

EU sunt YAHUVEH, și prin acțiunile voastre va fi cantitatea (măsura) protecției (voastre). EU nu MĂ joc. Vreți să vă ascundeți sub adăpostul aripilor MELE cum spune Psalmul 91 (citat după Sfânta Profeție, n.tr.)? Voi spuneți că MĂ iubiți și EU nu le vorbesc decât celor care spun că MĂ iubesc. EU le vorbesc doar celor care spun că sunt spălați/spălate (gen neutru în original, n.tr.) în Sângele vărsat al lui YAHUSHUA al vostru MASHIACH, Unicul MEU Fiu născut. EU nu le proclam aceasta păgânilor ale căror nume nu sunt scrise în Cartea Mielului A Vieții. Voi sunteți potriviți doar pentru judecată. Voi sunteți potriviți doar pentru iad. Voi sunteți nemernici. Voi sunteți argint respins (YAHUVEH compară des rafinarea sufletului cu cea a metalelor, ca în Ieremia 6:27-30, „Te făcusem un examinator, / un rafinor printre cei din Poporul MEU, / ca să-i cunoşti / şi să le cercetezi calea. / 28 Toţi sunt peste măsură de răzvrătiţi, / gata să bârfească. / Sunt bronz şi fier; / toţi sunt nişte corupţi. / 29 Foalele suflă năprasnic / şi plumbul este topit de foc, / dar rafinorul curăţă degeaba; / cei răi nu sunt înlăturaţi. / 30 Sunt numiţi argint lepădat, / căci DOMNUL i-a lepădat,” n.tr.).

Dar EU le vorbesc celor (care sunt, n.tr.) acum în anul pe care voi îl marcați ca 2009, CURĂȚAȚI-VĂ CASA! Casa voastră este Templul RUACH ha KODESH (1 Corinteni 6:19, „Sau oare nu ştiţi că trupul vostru este templul DUHULUI SFÂNT Care este în voi, pe Care-L aveţi de la DUMNEZEU, şi că voi nu sunteţi ai voştri?”) Casa voastră este atât cea fizică cât și cea spirituală (sau, atât domeniul fizic cât și cel spiritual, n.tr.). Orice care MĂ jignește, aruncați-l afară. EU vorbesc din această Ilie a Timpului Nou și EU vorbesc cuvintele pe care Ilie din Vechime le vorbea, alegeți în această zi pe care Dumnezeu îl veți sluji. Căiți-vă și cădeți cu fețele la pământ înaintea MEA, dar EU nu vreau numai cuvintele, EU vreau să văd acțiune în spatele acelor cuvinte. Credința fără lucrări este moartă (Iacov 2:20, „Of, om fără minte, vrei deci să pricepi că credinţa fără fapte este zadarnică (în unele manuscrise, moartă, conform notelor de subsol ale ediției Bibliei, n.tr.)?”) EU nu mai vreau să aud scuze. EU M-am săturat de scuzele voastre de ce păcătuiți. Ce fel de exemplu sunteți voi?

Dacă lumea nemernicilor (sau ticăloșilor, n.tr.) ar ține un proces astăzi, ar exista suficiente dovezi că MĂ slujiți? Că voi aduceți suflete la YAHUSHUA. Că voi trăiți Sfinți pentru MINE. Ar trebui voi să spuneți, „Eu pledez vinovat(ă) de toate aceste lucruri,” pentru că asta este la ce (sau, la asta, n.tr.) MĂ aștept EU. Sunteți voi dispuși să vă sacrificați viața pentru YAHUSHUA precum EL a fost dispus să ÎȘI sacrifice viața pentru voi?

De ce este ochiul vostru (sau sunt ochii voștri, nota celei care a transcris) pe lucrurile cărnii cum ar fi pornografia?

Nu știți voi că cei mândri sunt cei care sunt doborâți. Mândria merge înaintea unei căderi (Limbaj identic cu versiunea în Limba Engleză a Proverbe 16:18, „Mândria merge înaintea distrugerii / şi un duh arogant merge înaintea căderii,” n.tr.). O cât de mulți dintre voi care veți auzi asta și citi asta sunteți atât de umflați/umflate (neutru în original, n.tr.) în pene cu mândrie și spuneți, „O, eu nu voi fi mișcat(ă), când YAH zguduie această lume în 2009 eu nu voi fi zguduit(ă).” Doar prin mila și Sângele lui YAHUSHUA nu veți fi voi zguduiți și (acest lucru, n.tr.) depinde de ceea ce ați făcut (Coloseni 1:13-20, „EL ne-a scăpat de sub autoritatea întunericului şi ne-a adus în Împărăţia Fiului SĂU iubit, 14 în Care avem răscumpărarea (unele manuscrise conțin și, „prin Sângele SĂU,” conform notelor ediției, n.tr.), iertarea păcatelor. / 15 EL este chipul DUMNEZEULUI nevăzut, / întâiul născut (fie întâiul în ordine cronologică, fie întâiul în rang, prioritatea în rang, nu doar prioritatea în timp; sau, unicul de acest fel, n.tr.) peste întreaga creaţie, / 16 pentru că prin EL au fost create toate lucrurile, / în cer şi pe pământ, / cele vizibile şi cele invizibile, / fie tronuri, fie domnii, / fie conducători, fie autorităţi. / Toate au fost create prin EL şi pentru EL. / 17 EL este înainte de toate lucrurile / și în EL se ţin toate împreună. / 18 EL este capul trupului, al Bisericii. / EL este începutul, / întâiul născut dintre cei morţi, / pentru ca EL să aibă primul loc în toate lucrurile. / 19 Căci DUMNEZEU a vrut ca toată plinătatea SA să locuiască în EL. / 20 Prin EL, DUMNEZEU a împăcat toate lucrurile cu SINE, / fie cele de pe pământ, / fie cele din cer, / făcând pace prin Sângele crucii LUI”). Aveți păcat secret? Credeți că nimeni nu știe? Ochii MEI merg înainte și înapoi. EU văd drept în însăși inima voastră. EU știu cine este cu adevărat Sfânt(ă) (gen neutru în original, n.tr.). EU știu cine se joacă de-a Sfințenia și EU știu cine nici măcar nu încearcă și doar fac scuze pentru păcatele lor.

EU știu ce vreți ca EU să fac și acum EU v-am spus la ce MĂ aștept de la voi. Evitați TOATĂ lipsa de sfințenie ca și cum ar fi ciuma căci voi sunteți înconjurați de ea. Dar EU vă reamintesc de copiii lui Israel și EU vă reamintesc de ciume și EU vă reamintesc de cum acestea nu au venit asupra copiilor lui Israel. Ele doar au venit asupra dușmanilor MEI. Ascundeți-vă în robele dreptății (în sensul de cinste, a fi cinstit, n.tr.) MELE. Ascundeți-vă de mânia MEA. Căci cei pe care EU îi numesc copiii MEI dacă voi doar v-ați strădui să vă supuneți și cu adevărat, cu adevărat v-ați căi și v-ați întoarce de la rău. EU vă voi ascunde. EU vă voi mângâia. EU vă voi Binecuvânta. EU vă voi furniza (lucrurile de care aveți nevoie, n.tr.). EU vă voi unge, dacă voi doar v-ați supune fiecărui cuvânt pe care EU îl spun și v-ați opri din a face scuze păcatului.

EU deja știu ce cale ați luat. Calea spre iad este atât de lată, atât de largă. Nu există decât o cale îngustă spre Rai. Cât de mulți dintre voi care citiți și ascultați aceasta veți alege acea cale îngustă? (Matei 7:13-14, „Intraţi pe poarta cea îngustă! Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pieire şi mulţi sunt cei care intră pe ea! 14 Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă şi puţini sunt cei care o găsesc”). Nu este doar o cale dreaptă, este un drum cotit căci test după test va veni, căci încercările credinței voastre sunt mai prețioase decât aurul (1 Petru 1:7, „Testarea credinţei voastre, cu mult mai valoroasă decât aurul care piere şi care totuşi este testat prin foc, să aducă laudă, glorie şi onoare la descoperirea lui YAHUSHUA ha MASHIACH”).

EU sunt Cel care vă încearcă. EU vă aduc la această Parohie căci ea are și o chemare Ieremia 6 (27-30, citat anterior, n.tr.) asupra ei. (Parohia, n.tr.) este (ceva, n.tr.) ce testează metale. Cât de mulți a văzut această conducere venind. Pe cât de mulți i-au văzut ei căzând. Cât de multe, cât de multe, cât de multe lacrimi a vărsat Elisabeth pe măsură ce (atunci când, căci, n.tr.) aceia de care ea este atât de sigură că nu vor cădea, cei de care ea este sigură că umblă Sfinți înaintea MEA și ei cad. Cât de mulți nu se mai ridică niciodată.

Unde este angajamentul vostru (loialitatea, jurământul vostru de credință, n.tr.)? Este într-adevăr către EU, YAHUVEH (caz Nominativ în original deși altul este cerut; nu este greșit, n.tr.)? Sunteți voi cu adevărat spălați în Sângele vărsat al lui YAHUSHUA al vostru MASHIACH? O aveți voi cu adevărat pe RUACH ha KODESH, a voastră IMMAYAH înăuntrul vostru? Ascultați voi (de) vocea lui IMMAYAH, Mama voastră Înțelepciune? Sau ascultați voi (de) nebunia curată (sau prostia, n.tr.) lui satana însuși? Este alegerea voastră.

Vedeți voi, această Parohie susține (sau reprezintă, n.tr.) Sfințenia. EU nu îi voi permite acestei conduceri să predice un (singur) cuvânt pe care ei nu îl aplică. Elisabeth știe că ar face bine să aplice ceea ce spune. Niko și restul care fac parte din această Parohie știu că ei trebuie să aplice ceea ce spun sau altfel satana îi va sfâșia în bucățele.

Voi care vă numiți pe sine Călcătorii peste Demoni ai lui YAHUSHUA și mijlocitori în rugăciune, unii dintre voi aveți păcat secret. EU nu l-am revelat încă, dar fiți siguri că va fi demascat dacă voi nu vă căiți repede. Voi trebuie să alegeți în această zi pe cine veți sluji. Păcatul secret ar putea fi a vă agăța de (în sensul de a păstra în ciuda avertismentelor, n.tr.) un partener/o parteneră (gen neutru în original, n.tr.) la care EU v-am spus să renunțați pentru binele (de dragul) propriului vostru suflet, pentru binele (de dragul) propriei voastre vieți. Unde voi v-ați arătat angajamentul mai mult lor decât ați făcut voi (acest lucru, n.tr.) MIE.

Păcatul vostru secret este a nu face munca pe care EU v-am chemat s-o faceți. Când EU vă înmânez o sarcină și EU spun, „Faceți asta pentru a ajunge la limbile popoarelor voastre” și voi spuneți, „O nu, eu am prea multe din problemele mele personale acum” și ochii voștri sunt concentrați pe păgâni mai mult decât pe suflete, mai mult decât pe oile și mieii care trebuie (să fie) hrăniți/hrănite. Asta este păcat în ochii MEI, căci voi v-ați pus mâna la plug și v-ați uitat înapoi. Voi v-ați luat mâna de pe plug. Voi v-ați oprit din a ara acel sol și a-l însămânța și a proclama aceste Cuvinte în propria voastră limbă nativă pentru ca alții să poată fi hrăniți. Spiritul egoismului a venit asupra voastră. Voi știți despre cine vorbesc. Voi știți care traducători nu M-au ajutat (sau, M-au dezamăgit, n.tr.). EU nu voi continua să aștept. EU voi ridica pe altcineva să vă ia locul. (Elisabeth a văzut o viziune în acest moment cu cuvântul China.)

Oricine care urăște această Parohie, păziți-vă (feriți-vă) de ei, căci ei cu adevărat urăsc ceea ce este Sfânt. Întunericul se teme de lumină.

EU le vorbesc acum celor care iubesc adevărul care survine din (prin) această Parohie. Voi știți că EU, YAHUVEH, proclam. Voi știți că al vostru MASHIACH YAHUSHUA proclamă. Voi știți că RUACH ha KODESH a voastră IMMAYAH proclamă, Mama Înțelepciune. Voi nu vă temeți de lumină căci voi faceți parte din lumină și voi ÎI permiteți lui YAHUSHUA al vostru MASHIACH să fie unica și singura voastră lumină călăuzitoare (1 Petru 2:9, „Însă voi sunteţi o spiţă aleasă, o preoţie împărătească, un neam sfânt, un popor care este posesiunea lui DUMNEZEU, ca să puteţi proclama faptele măreţe ale Celui Care v-a chemat din întuneric la lumina SA minunată”).

Pentru cei care vorbesc împotriva acestei Parohii, pentru cei care o numesc pe Elisabeth un fals profet, examinați-le rodul (lui Elisabeth și al Parohiei, nota celei care a transcris). Fac ei scuze să păcătuiți? Fac ei scuze să nu urmați Legile din Tora, cum ar fi Shabbatul MEU? Examinați-le rodul, răspunsul vostru se află înăuntru. Se împăunează ei cu mândrie și spun, „Nimeni nu îmi va spune ce să fac.” Vedeți voi, EU v-am dat permisiunea să fiți înspectori de fructe. Prin fructele lor voi îi veți cunoaște (Matei 7:16, „Îi veţi recunoaşte după roadele lor. Culeg oare oamenii struguri din mărăcini sau smochine din ciulini?”). EU deja am preavertizat că cei mai răi dușmani ai voștri pot fi găsiți (sau se găsesc, se pot găsi, n.tr.) în propria voastră linie fizică de sânge (propriile rude, n.tr.).

EU proclam judecățile MELE prin acest Profet (Osea 6:5, „De aceea i-am tăiat în bucăţi prin Profeţi, / i-am ucis prin Cuvintele gurii MELE, / iar judecata MEA a strălucit ca lumina,” sau, ca fulgerul, sau, ca soarele, conform notelor ediției, n.tr.). EU proclam dragostea MEA și călăuzirea MEA prin acest Profet. EU proclam adevărurile MELE prin această Parohie care nu poartă nici numele unui bărbat nici al unei femei ci doar Numele Sfintei Treimi. EU întotdeauna voi avea un purtător/o purtătoare (gen neutru în original, n.tr.) de cuvânt (Amos 3:7, „Căci Stăpânul DOMN nu face nimic / fără să-ŞI descopere hotărârea / robilor SĂI, Profeţii”). EU L-am trimis pe YAHUSHUA spre (pe) acest pământ să fie purtătorul MEU de cuvânt. Profetul care este deasupra tuturor Profeților căci YAHUSHUA al vostru MASHIACH este însuși Spiritul (Duhul) Profeției.

Pentru cei/cele (gen neutru în original, n.tr.) dintre voi care spuneți că vreți să fiți profet. Sunteți dispuși să plătiți prețul? Sunteți dispuși să plătiți prețul pentru ungere? Sunteți dispuși să plătiți prețul pentru a fi numiți prietenul MEU/prietena MEA? Căci EU le spun secretele MELE Profeților. Chiar vreți voi să cunoașteți secretele MELE? EU nu le voi spune (sau, ca regulă nu spun, n.tr.) secretele MELE decât Sfinților (sau celor Sfinți, n.tr.).

Astfel, acestea sunt Cuvintele pe care EU le am de spus. Nu fiți surprinși cu privire la cine cade următorul/următoarea (gen neutru în original, n.tr.) pentru că ei pot rezista atâta timp cât nu au fost testați, dar când testarea le vine celor care s-au jucat, voi veți cădea. Dar vedeți voi, EU L-am trimis pe YAHUSHUA să fie mâna care vă ridică. Sângele LUI este cel care vă spală, dar țineți minte aceasta, dacă fiul risipitor nu s-ar fi întors el s-ar fi dus în iad (Luca 15:11-32, Pilda Fiului Risipitor, citată după Sfânta Profeție, n.tr.).

Nu luați grația MEA și mila MEA și nu călcați Sângele lui YAHUSHUA sub piciorul vostru făcându-l nesfânt și nesfințit pe măsură ce (sau atunci când, n.tr.) voi păcătuiți iar și iar și credeți că EL este doar o scuză pentru a păcătui. EU știu cine se joacă și EU știu cine sunt sinceri. EU știu cine sunt o binecuvântare pentru Regatul Raiului și EU îi știu pe cei care i-au adus rușine deși ei au făcut asta în Numele lui YAHUSHUA.

Nu este nimic pe care voi să-l puteți ascunde, nu există niciun loc unde voi puteți merge să vă ascundeți căci EU, YAHUVEH, sunt acolo. EU v-am creat și ochiul MEU este mereu asupra voastră (Psalm 139, citat după Sfânta Profeție, n.tr.).

Alegeți în această zi pe care Dumnezeu voi cu adevărat îl veți sluji nu numai cu gura voastră ci cu acțiunile voastre căci ele vorbesc mai tare decât cuvintele voastre.

Căci ceea ce voi vedeți în Israel i se întâmplă Israelului spiritual. Voi sunteți bombardați, rachete sunt trimise din iad să încerce să vă distrugă. Să vă radă de pe fața pământului (extermine). Doar în Numele și Sângele vărsat al lui YAHUSHUA veți (putea) voi rezista, unicul și singurul vostru MASHIACH.

Sfârșitul Cuvântului

Elisabeth începe să se roage:

ÎȚI mulțumesc ABBA YAHUVEH căci (sau pentru, n.tr.) aceste Cuvinte (au venit) pe neașteptate în timp ce noi ne rugam pentru un altul la necaz, unul pe care noi îl numim fiul nostru în YAHUSHUA. ABBA YAHUVEH, noi TE cinstim, noi TE venerăm, noi TE lăudăm, noi TE iubim, noi TE adorăm. O ABBA YAHUVEH, Mireasa lui YAHUSHUA al nostru MASHIACH strigă TE rugăm, TE rugăm, TE rugăm (fie ca noi) să fim vrednici precum unui Enoch. TE rugăm (fie ca noi) să părăsim acest pământ cu o mărturie că am fost găsiți fiindu-ȚI pe plac ȚIE. Nu există dorință mai înaltă și eu proclam acum nu numai pentru mine însămi ci pentru tot restul adevăratei Mirese care sunt Sfinți înaintea TA.

Nesfințenia, noi pur și simplu nu suntem interesați de ea. Nu are atracție pentru noi. Lucurile acestei lumi, pornografia, mizeria acestei lumi, drogurile, alcoolul, ele nu ne ispitesc (momesc) pe noi. Noi avem o singură dorință, o dorință arzătoare, o dorință care niciodată nu poate fi stinsă și este doar una, mai mult decât dorința noastră de a-i face pe plac celui/celei pe care îl/o iubim (gen neutru în original, n.tr.), este dorința noastră de a fi găsiți făcându-ȚI ȚIE pe plac YAHUVEH. De a fi găsiți făcându-ȚI pe plac ȚIE YAHUSHUA ha MASHIACH și de a-ȚI aduce toată Lauda, Cinstea, și Slava. Nu există o dorință mai mare decât de a ști, că știm, că știm, că noi facem tot ce putem prin Numele și Sângele lui YAHUSHUA al nostru MASHIACH de a învinge răul, de a învinge păcatul. De a nu-l lăsa să aibă nicio parte din viața noastră și când noi chiar (într-adevăr) ÎȚI displăcem, de a-ȚI cere repede iertarea și de a ne întoarce de la ceea ce TE jignește.

ABBA YAHUVEH, Mireasa TA și această Ringmaiden (de la verbul a (ră)suna, „to ring,” și substantivul inel, „ring,” în sensul de a (ră)suna în jurul lumii; poate fi tradus ca Fecioară Care Proclamă Cuvântul lui YAHUVEH în Jurul Lumii, n.tr.) strigă către TINE și spun, „Vino, YAHUSHUA, Vino.” Această (lume) este o canalizare mizerabilă dar cât timp noi suntem aici noi vrem să scânteiem pentru TINE. Dă-ne o ungere să scânteiem, TU mi-ai dat un vis că această lume nu este nimic în afară de un deal de gunoi, nimic decât balegă, nimic decât fecale. Așa este când TU TE uiți asupra pământului. Dar cu toate acestea TU ai mici nestemate scânteietoare, mici bijuterii scăpărătoare, care sunt ascunse în mijlocul acestor fecale și noi scânteiem din Rai (Elisabeth a vrut să spună pământ, nu Rai, nota celei care a transcris) pentru TINE.

Rugăciunea noastră constantă este că noi vom continua să fim numiți vrednici în ochii lui YAHUSHUA al nostru MASHIACH și să fim numiți Mireasa TA. Că moartea nu va atinge aceste corpuri. Că noi vom fi printre cei numiți primele TALE roade ale Apocalipsei 14 și Apocalipsei 7 și vom fi prinși să TE întâlnim în văzduh (conform 1 Tesaloniceni 4:17, „Apoi noi, cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi împreună cu ei în nori, ca să-L întâlnim pe DOMNUL în văzduh; şi astfel vom fi întotdeauna cu DOMNUL,” n.tr.). Asta este ceea ce inimile noastre doresc, noi vrem să scânteiem pentru TINE. O TE rugăm șlefuiește aceste bijuterii pentru că TU ai spus că asta suntem noi, noi suntem bijuteriile TALE. TE rugăm lustruiește-ne până la (punctul la care) noi putem scânteia chiar mai mult pentru TINE. TE rugăm lustruiește-ne atât de strălucitor încât însăși scânteierea va orbi ochiii dușmanilor și ABBA YAHUVEH, noi TE rugăm (sau ÎȚI cerem, n.tr.), Mireasa lui YAHUSHUA și eu sunt una dintre ele (suflete; Mireasa lui YAHUSHUA nu ține cont de gen; este o căsătorie spirituală, n.tr.) cred eu, noi ÎȚI cerem, TE rugăm trimite dușmanii noștri, cei care caută distrugerea celor Sfinți, în presa de struguri (teascul) mâniei TALE chiar aici pe acest pământ, TE rugăm trimite-i la presa de struguri (teascul) mâniei TALE.

Această Parohie ÎȚI aparține ȚIE Aleph-ul și Tav-ul (Alfa și Omega, n.tr.). RUACH ha KODESH este a TA. ABBA YAHUVEH, YAHUSHUA, și Prețioasă IMMAYAH, RUACH ha KODESH, este a VOASTRĂ. Noi doar VĂ slujim. Arătați-ne cum putem să VĂ aducem mai multă Laudă, Cinste și Slavă. Toți credincioșii (sau loialii față de SFÂNTA TREIME, n.tr.) și toți adevărații, eu vorbesc pentru ei acum. Arătați-ne cum VĂ putem face pe plac mai mult. Arată-ne ABBA YAHUVEH cum putem șterge lacrimile de la ochiii TĂI când TU ești rănit. Arată-ne ABBA YAHUVEH, cum TE putem mângâia. TU ești Tatăl nostru, TU ești Tăticul nostru, noi nu mai avem un altul.

Inima mea este atât de preaumplută acum pe măsură ce eu îi văd unul după altul pe cei (despre) care Niko și cu mine am crezut că nu vor (sau ar, n.tr.) cădea. La suprafață ei păreau Sfinți dar când noi am săpat un pic mai adânc, când TU i-ai demascat. Este ca un fruct, eu văd o viziune a unui fruct și o, arată atât de frumos și apoi când muști din acel fruct suficient de adânc, vei vedea că era putrezit înăuntru. Sau vei găsi un vierme în acel măr. Noi l-am văzut și eu l-am văzut de atât de mult timp încât eu TE-am implorat, chiar trebuie să tot văd asta (sau să mai văd asta, n.tr.)? Pentru cei în care noi ne încredem, pentru cei în care noi credem.

O ABBA YAHUVEH durerea care a survenit sub forma (neclar în original; „sub forma” poate fi când, pe măsură ce, căci, n.tr.) durerilor de naștere precum și lacrimilor care au fost vărsate doar cu privire la Noua Zeelandă și eu strig și eu spun, „Câtă durere mai trebuie să îndur? Privind ceea ce eu am crezut că era Sfânt și eu îi văd căzând înaintea ochilor mei.” Numai TU poți s-o chemi pe acea fiică risipitoare înapoi. Numai TU ești capabil ABBA YAHUVEH să respiri viață în acel copil care a murit. Și la fel cum Ilie din Vechime a fost folosit să respire viață în acel copil, TU mă numești pe mine a TA Ilie a Timpului Nou (1 Regi 17:17-24, „După aceea fiul femeii, stăpâna casei, s-a îmbolnăvit. S-a îmbolnăvit atât de grav, încât n-a mai rămas suflare în el. 18 Atunci ea i-a zis lui Ilie, ‘Ce ai împotriva mea, om al lui DUMNEZEU? Ai venit aici să-mi aminteşti păcatul meu şi să aduci moartea fiului meu?’ 19 ‘Dă-mi-l încoace pe fiul tău,’ i-a zis el. L-a luat din braţele ei, l-a dus în camera de sus unde locuia el şi l-a aşezat pe patul său. 20 Apoi a strigat către DOMNUL, spunând: ‘DOAMNE, DUMNEZEUL meu, de ce ai adus această nenorocire peste această văduvă la care locuiesc, făcând ca fiul ei să moară?’ 21 El s-a întins de trei ori peste copil şi a strigat către DOMNUL, zicând: ‘DOAMNE, DUMNEZEUL meu, TE rog fă ca sufletul acestui copil să se întoarcă în el!’ 22 DOMNUL l-a ascultat pe Ilie; sufletul copilului s-a întors în el şi el a revenit la viaţă. 23 Ilie l-a luat pe copil, l-a coborât în casă din camera de sus, i l-a dat mamei sale şi i-a zis, ‘Iată, fiul tău trăieşte!’ 24 Femeia i-a zis lui Ilie, ‘Acum ştiu că eşti un om al lui DUMNEZEU, iar Cuvântul DOMNULUI pe care-l rosteşti este adevăr!’”). Eu cer aceasta, ca această cea mai nouă Profeție va respira viață în acel copil din nou. O dorință de a fi Sfânt(ă) nu doar un cuvânt de căință de la gura ei ci a se întoarce de la răul care o conduce drept la gaura (groapa) iadului și îi ia întreaga familie cu ea.

ABBA YAHUVEH, eu cer ca TU să mă folosești ca pe acel Ilie al Timpului Vechi să-mi întind (sau întinzi, n.tr.) corpul peste cei pe care noi îi numim fii și fiicele noastre în YAHUSHUA. Eu TE rog (sau ÎȚI cer, n.tr.), respiră viață în aceia, respiră viață în cei care la început TE urmau. Ei au început prin a dori Sfințenia (sau, la început doreau, n.tr.). Ei au început prin a lupta cu păcatul (sau, ei la început luptau, n.tr.). Eu ÎȚI cer (TE rog) ABBA YAHUVEH să o folosești pe această Ilie a Timpului Nou. Fie ca acest cuvânt să respire viață în ei în (cu) o hotărâre mai mare ca niciodată înainte să părăsească păcatul, să-l părăsească pe satana, să părăsească răul, să părăsească orice care ÎȚI displace. Asta este ceea ce TU pui asupra dorinței inimii mele să mă rog.

Căci eu știu că acestea sunt Cuvintele TALE pentru că eu niciodată nu aș fi vorbit, eu niciodată nu m-aș fi gândit la un astfel de lucru. Folosește acest corp acum să-i acoperi. Folosește aceste cuvinte acum să respiri viață în ei. Folosește aceste cuvinte acum ca ei să poată auzi adevărul, crede adevărul și adevărul îi va elibera. Căci Cuvântul TĂU spune, fiți Sfinți la fel cum EU sunt Sfânt. TU nu ne-ai spune să facem asta dacă ar fi imposibil.

ÎȚI mulțumesc că mi-ai ascultat rugăciunea. Iubitul nostru fiu care se rătăcise, ÎȚI mulțumesc că l-ai adus înapoi la fel cum a fost (adus) fiul risipitor. ÎȚI mulțumesc ABBA YAHUVEH.

Celor care nici măcar nu TE-au invitat YAHUSHUA în inima lor, ei nu au știut cum să TE roage (să intri, n.tr.) în inima lor. ÎȚI mulțumesc că acest cuvânt (de) astăzi le va da o dorință și că le va deschide ochiii și că solzii vor cădea de la ochii lor și ceara va ieși din urechile lor și spiritual ei vor auzi, fizic ei vor vedea și ei vor fi eliberați și ei își vor da viața ȚIE YAHUSHUA MASHIACH pentru ca TU să-ȚI poți trăi viața TA prin ei.

Asta este ceea ce eu cer. Folosește această Parohie într-un mod mai mare (sau puternic, n.tr.) decât ai făcut-o TU vreodată și așa cum noi oamenii marcăm (însemnăm) acest timp ca 2009, folosește-l pentru Slava TA.

ÎȚI mulțumesc ABBA YAHUVEH. ÎȚI Mulțumesc. ÎȚI Mulțumesc. ÎȚI Mulțumesc.

Eu am vorbit aceasta sub ungerea RUACH ha KODESH, Prețioasa mea IMMAYAH, Mama mea Înțelepciune, și eu cred cu toată inima mea că munca noastră nu este în zadar. Fă ca noi să auzim de la TINE. Fă ca noi să auzim de la TINE. Anunță-ne (sau spune-ne, n.tr.). Anunță-ne (sau spune-ne), la cât de mulți s-a ajuns cu acest Cuvânt pentru Slava lui YAHUSHUA al nostru MASHIACH.

Cei ai fiilor și fiicelor risipitori/risipitoare, ABBA YAHUVEH vă cheamă înapoi în această zi. Veniți acasă. Veniți acasă. Această lume nu este casa voastră. Nu lăsați să vă mai ispitească păcatul. Nu lăsați să vă mai ispitească lipsa de sfințenie. Veniți acasă. ABBA YAHUVEH vă forțează (silește) prin Sângele vărsat al lui YAHUSHUA al nostru MASHIACH vă silește. Fii risipitori și fiice (risipitoare), veniți acasă. Fie ca mărturia voastră să ÎI aducă toată Slava lui YAHUSHUA al nostru MASHIACH. Amintiți-vă că cu acea mărturie vin teste de toate nivelele și exact când voi treceți de unul YAH va pune un altul asupra voastră, dar merită.

Amin

Vorbită prin Apostol Elisabeth Elijah
4 Ianuarie 2009

Dacă această Profeție v-a fost o binecuvântare, vă rog scrieți-mi un e-mail și anunțați-mă.

Contact Us
Contact Us

www.amightywind.com

Daniel 3 – Nouă Traducere În Limba Română (NTLR), 2006

Statuia de aur şi cuptorul aprins


3 Împăratul Nebucadneţar a făcut o statuie de aur, înaltă de şaizeci de coţi şi lată de şase coţi (aproximativ 30m înălţime şi 3m lăţime conform notelor ediției, n.tr.), pe care a ridicat-o în valea Dura, în provincia Babilonului. 2 Împăratul Nebucadneţar a poruncit să se adune satrapii, demnitarii, guvernatorii, sfetnicii, vistiernicii, judecătorii, magistraţii şi toţi ceilalţi conducători ai provinciei, ca să vină la dedicarea statuii ridicate de împăratul Nebucadneţar. 3 Satrapii, demnitarii, guvernatorii, sfetnicii, vistiernicii, judecătorii, magistraţii şi toţi ceilalţi conducători ai provinciei au început să se adune, venind pentru dedicarea statuii ridicate de împăratul Nebucadneţar; ei s-au strâns înaintea statuii ridicate de împăratul Nebucadneţar. 4 Un crainic a proclamat cu glas tare, zicând astfel:

„Popoare, neamuri şi oameni de orice limbă! 5 În clipa când veţi auzi sunetul trâmbiţei, al flautului, al ţiterei, al lirei, al psalterionului, al fluierului şi a tot felul de alte instrumente muzicale, să vă prosternaţi şi să vă închinaţi înaintea statuii de aur pe care a ridicat-o împăratul Nebucadneţar. 6 Cine nu se va prosterna şi nu se va închina, va fi aruncat chiar în clipa aceea în mijlocul unui cuptor aprins.”

7 Astfel, când au auzit sunetul trâmbiţei, al flautului, al ţiterei, al lirei, al psalterionului şi a tot felul de alte instrumente muzicale, toate popoarele, neamurile şi oamenii de toate limbile s-au prosternat şi s-au închinat statuii de aur, ridicate de împăratul Nebucadneţar.

8 Cu prilejul acesta, chiar în aceeaşi perioadă, câţiva dintre astrologi au ieşit în faţă şi i-au pârât pe iudei. 9 Ei i-au zis împăratului Nebucadneţar: „Să trăieşti veşnic, împărate! 10 Tu, împărate, ai dat poruncă ca orice om care aude sunetul trâmbiţei, al flautului, al ţiterei, al lirei, al psalterionului, al fluierului şi a tot felul de alte instrumente muzicale să se prosterneze şi să se închine statuii de aur, 11 iar cine nu se prosternează şi nu se închină, să fie aruncat în cuptorul aprins. 12 Dar sunt nişte iudei, pe care i-ai numit în slujba de administratori ai provinciei Babilonului, şi anume Şadrak, Meşak şi Abed-Nego, oameni care nu ţin seama deloc de tine, împărate! Ei nu slujesc zeilor tăi şi nu se închină statuii de aur pe care ai ridicat-o.”

13 Atunci Nebucadneţar, aprins de mânie, a poruncit să fie aduşi Şadrak, Meşak şi Abed-Nego. Bărbaţii aceştia au fost aduşi înaintea împăratului, 14 iar Nebucadneţar le-a zis:

– Şadrak, Meşak şi Abed-Nego, voi nu slujiţi zeilor mei şi nu vă închinaţi statuii de aur pe care am ridicat-o?! 15 Acum fiţi gata ca, în clipa în care veţi auzi sunetul trâmbiţei, al flautului, al ţiterei, al lirei, al psalterionului, al fluierului şi a tot felul de alte instrumente muzicale, să vă prosternaţi şi să vă închinaţi statuii pe care am făcut-o. Dacă nu vă veţi închina, veţi fi aruncaţi de îndată în mijlocul unui cuptor aprins. Şi care este zeul acela care vă va izbăvi din mâna mea?

16 Şadrak, Meşak şi Abed-Nego i-au răspuns împăratului:

– Nebucadneţare, noi n-avem nevoie să ne apărăm înaintea ta în această privinţă! 17 Iată, DUMNEZEUL nostru, Căruia ÎI slujim, poate să ne scape din cuptorul aprins şi ne va izbăvi şi din mâna ta, împărate! 18 Şi, chiar dacă nu va fi aşa, să ştii, împărate, că nu vom sluji zeilor tăi şi nici nu ne vom închina statuii de aur pe care ai ridicat-o.

19 Atunci Nebucadneţar s-a umplut de mânie şi i s-a schimbat înfăţişarea feţei din pricina lui Şadrak, a lui Meşak şi a lui Abed-Nego. A poruncit să se încălzească cuptorul de şapte ori mai mult decât trebuia încălzit. 20 Apoi a poruncit unora dintre cei mai puternici bărbaţi din oştirea lui să-i lege pe Şadrak, pe Meşak şi pe Abed-Nego şi să-i arunce în cuptorul aprins. 21 Astfel, oamenii aceştia au fost legaţi, aşa cum erau îmbrăcaţi, în mantalele, tunicile, turbanele şi celelalte haine ale lor, şi au fost aruncaţi în mijlocul cuptorului aprins. 22 Fiindcă porunca împăratului a fost grabnică, iar cuptorul fusese încălzit peste măsură, acei oameni care s-au urcat cu Şadrak, Meşak şi Abed-Nego au fost ucişi de flacăra focului, 23 iar cei trei bărbaţi – Şadrak, Meşak şi Abed-Nego – legaţi fiind, au căzut în mijlocul cuptorului aprins.

24 Atunci împăratul Nebucadneţar s-a înspăimântat şi s-a ridicat în grabă. El le-a zis sfetnicilor săi:

– Nu am aruncat noi în mijlocul focului trei bărbaţi legaţi?

Ei i-au răspuns împăratului:

– Adevărat, împărate!

25 El a mai zis:

– Ei bine, eu văd patru bărbaţi umblând liberi şi nevătămaţi în mijlocul focului, iar înfăţişarea celui de-al patrulea seamănă cu a unui fiu de zei.

26 Apoi Nebucadneţar s-a apropiat de uşa cuptorului aprins şi a strigat: „Şadrak, Meşak şi Abed-Nego, slujitori ai DUMNEZEULUI PREAÎNALT, ieşiţi afară şi veniţi încoace!”

Şadrak, Meşak şi Abed-Nego au ieşit din mijlocul focului. 27 Satrapii, demnitarii, guvernatorii şi sfetnicii împăratului s-au strâns cu toţii şi au văzut că focul nu avusese nici o putere asupra trupurilor acestor bărbaţi, că părul capului lor nu se pârlise, că mantiile lor rămăseseră neschimbate şi că nici măcar miros de fum nu se prinsese de ei.

28 Nebucadneţar a zis:

„Binecuvântat să fie DUMNEZEUL lui Şadrak, al lui Meşak şi al lui Abed-Nego, Care l-a trimis pe Îngerul SĂU şi i-a izbăvit pe slujitorii SĂI. Ei s-au încrezut în EL, au nesocotit porunca împăratului şi şi-au dat mai degrabă trupurile lor, decât să slujească şi să se închine oricărui alt dumnezeu decât DUMNEZEULUI lor. 29 De aceea dau poruncă ca orice om din orice popor, din orice neam sau de orice limbă ar fi, care va vorbi de rău despre DUMNEZEUL lui Şadrak, al lui Meşak şi al lui Abed-Nego, să fie făcut bucăţi, iar casa lui să fie prefăcută într-un morman de gunoi, pentru că nu există un alt dumnezeu care să poată izbăvi în felul acesta.”

30 După aceea, împăratul i-a înălţat la mare cinste pe Şadrak, Meşak şi Abed-Nego în provincia Babilonului.

Daniel 6 – Nouă Traducere În Limba Română (NTLR), 2006
Daniel în groapa cu lei


6 Darius a găsit cu cale să numească peste împărăţia sa o sută douăzeci de satrapi, care să fie răspândiţi în toată împărăţia, 2 iar peste ei a pus trei supraveghetori, între care era şi Daniel. Satrapii erau datori să le dea socoteală acestor trei, astfel încât împăratul să nu sufere vreo pagubă. 3 Daniel însă era mai distins decât toţi supraveghetorii şi satrapii, deoarece în el era un duh deosebit, iar împăratul se gândea să-i dea autoritate peste toată împărăţia.

4 Atunci supraveghetorii şi satrapii au plănuit să găsească o pricină împotriva lui Daniel în privinţa treburilor împărăţiei, dar nu au putut să găsească nici o pricină şi nici o greşeală, deoarece era om de încredere şi nu se putea găsi în el vreo neglijenţă sau vreo greşeală. 5 Oamenii aceia au zis: „Nu găsim în acest Daniel nici o pricină, numai dacă nu am găsi ceva în privinţa Legii DUMNEZEULUI său!”

6 Atunci supraveghetorii şi satrapii aceştia s-au dus cu mare zarvă la împărat şi i-au vorbit astfel: „Să trăieşti veşnic, împărate Darius! 7 Toţi supraveghetorii împărăţiei, demnitarii, satrapii, sfetnicii şi guvernatorii au căzut de acord să se dea un decret împărătesc, întărit printr-o interdicţie, ca oricine se va ruga, în următoarele treizeci de zile, altui zeu sau altui om decât ţie, împărate, să fie aruncat în groapa cu lei. 8 Acum, împărate, întăreşte interdicţia şi semnează decretul pentru ca nimeni să nu-l poată schimba, după legea mezilor şi perşilor, care, odată ce a fost dată, nu mai poate fi anulată.”

9 În urma celor spuse, împăratul Darius a semnat decretul şi interdicţia.

10 Deşi ştia că s-a semnat decretul, Daniel continua să meargă în casa lui, care avea ferestrele de sus deschise înspre Ierusalim şi, de trei ori pe zi, se punea pe genunchi, se ruga şi ÎL lăuda pe DUMNEZEUL său, aşa cum făcuse şi mai înainte. 11 Atunci oamenii aceia au dat năvală în casă şi l-au găsit pe Daniel rugându-se şi cerând milă de la DUMNEZEUL său. 12 Apoi s-au înfăţişat înaintea împăratului şi i-au amintit de interdicţia împărătească:

– Oare nu ai semnat o interdicţie potrivit căreia, în următoarele treizeci de zile, oricine se roagă altui zeu sau altui om în afară de tine să fie aruncat în groapa cu lei?

Împăratul a răspuns:

– Lucrul acesta este adevărat, după legea mezilor şi a perşilor, care odată ce a fost dată, nu mai poate fi anulată.

13 Ei i-au mai zis împăratului:

– Daniel, unul dintre exilaţii lui Iuda, nu ţine seama deloc la tine, împărate, şi nici la interdicţia pe care ai semnat-o şi îşi spune rugăciunea de trei ori pe zi.

14 Când a auzit lucrul acesta, împăratul s-a mâhnit foarte tare şi s-a gândit cum să-l scape pe Daniel; până la apusul soarelui s-a frământat cum să-l scape. 15 Apoi oamenii aceia au venit cu mare zarvă la împărat şi i-au zis:

– Să ştii, împărate, că, după legea mezilor şi a perşilor, orice interdicţie şi orice decret dat de împărat nu se poate anula!

16 Atunci împăratul a poruncit să-l aducă pe Daniel şi să-l arunce în groapa cu lei. Împăratul i-a zis lui Daniel: „DUMNEZEUL tău, Căruia ÎI slujeşti neîncetat, să te scape!”

17 A fost adusă o piatră care a fost pusă pe gura gropii, iar împăratul a pecetluit-o cu inelul său şi cu inelul nobililor săi, ca să nu se schimbe nimic cu privire la Daniel. 18 Apoi împăratul s-a retras în palatul său şi a petrecut noaptea fără să mănânce şi fără să i se aducă vreo dansatoare; nu a avut deloc somn. 19 La revărsatul zorilor, împăratul s-a sculat şi s-a dus în grabă la groapa cu lei. 20 S-a apropiat de groapă şi l-a strigat pe Daniel cu durere în glas. Împăratul i-a zis astfel lui Daniel:

– Daniele, rob al DUMNEZEULUI Celui Viu, a putut DUMNEZEUL tău, Căruia ÎI slujeşti neîncetat, să te scape de lei?

21 Daniel i-a răspuns împăratului:

– Să trăieşti veşnic, împărate! 22 DUMNEZEUL meu l-a trimis pe îngerul SĂU care a închis gura leilor, iar aceştia nu mi-au făcut nici un rău, pentru că am fost găsit nevinovat înaintea LUI. Şi nici împotriva ta, împărate, nu am făcut nimic rău!

23 Atunci împăratul s-a bucurat mult din pricina lui Daniel şi a poruncit să-l scoată din groapă. Daniel a fost scos din groapă şi nu s-a găsit nici o rană pe el, pentru că s-a încrezut în DUMNEZEUL său. 24 Împăratul a poruncit să fie aduşi înaintea sa oamenii care-l acuzaseră pe Daniel. Aceştia au fost aruncaţi apoi în groapa cu lei, atât ei, cât şi fiii şi soţiile lor. Nici nu au ajuns bine pe fundul gropii, că leii i-au şi apucat şi le-au sfărâmat toate oasele.

25 După aceea, împăratul Darius a scris tuturor popoarelor, neamurilor şi oamenilor de orice limbă care locuiau pe tot cuprinsul ţării:

„Pacea să vă fie înmulţită!

26 Poruncesc ca în orice parte a împărăţiei mele oamenii să tremure şi să se teamă de DUMNEZEUL lui Daniel.

Căci EL este DUMNEZEUL Cel Viu,
Care dăinuie în veci!
Împărăţia LUI nu va fi nimicită niciodată,
iar stăpânirea LUI nu va avea sfârşit.
27
EL izbăveşte şi mântuieşte.
EL face semne şi minuni
în ceruri şi pe pământ,
EL l-a izbăvit pe Daniel
din ghearele leilor.”


28 Daniel a dus-o bine sub domnia lui Darius şi a lui Cirus Persanul.

Psalmul 91 – Nouă Traducere În Limba Română (NTLR), ediția 2006 1
Cel ce locuieşte la adăpostul Celui Preaînalt
se odihneşte la umbra Celui Atotputernic.
2
De aceea, ÎI zic DOMNULUI:
„Refugiul meu, Fortăreaţa mea,
DUMNEZEUL meu în Care mă încred!”
3
EL te va scăpa de laţul păsărarului
şi de ciuma cea distrugătoare.
4
EL te va acoperi cu penele SALE,
iar tu te vei adăposti sub aripile LUI;
credincioşia LUI îţi va fi scut şi pavăză.
5
Nu te vei teme de groaza din timpul nopţii,
nici de săgeata care zboară ziua,
6
nici de ciuma care umblă prin întuneric,
nici de molima care pustieşte la miezul zilei.
7
O mie să cadă alături de tine
şi zece mii la dreapta ta,
dar de tine nu se va apropia.
8
Vei privi cu ochii
şi vei vedea răsplătirea celor răi.
9
Pentru că ÎI zici DOMNULUI: „Refugiul meu!”
şi faci din Cel Preaînalt fortăreaţa ta,
10
Nu te va ajunge nici un rău
şi nici o urgie nu se va apropia de cortul tău.
11
EL va da porunci îngerilor SĂI cu privire la tine,
ca să te păzească în toate căile tale.
12
Ei te vor purta pe braţele lor,
ca nu cumva să-ţi loveşti piciorul de vreo piatră.
13
Aşa vei putea călca peste lei şi peste vipere,
peste leii cei tineri şi peste şerpi.
14
„Pentru că MĂ iubeşte, şi EU îl voi scăpa.
Îl voi ocroti, căci cunoaşte Numele MEU.
15
MĂ va chema, iar EU îi voi răspunde.
Voi fi cu el în necaz,
îl voi izbăvi şi îl voi onora.
16
Îl voi sătura cu viaţă lungă
şi-i voi arăta mântuirea MEA.”

Pilda fiului risipitor — Nouă Traducere În Limba Română (NTLR), 2006

„Un om avea doi fii. 12 Cel mai tânăr dintre ei i-a zis tatălui: «Tată, dă-mi partea din moşie care mi se cuvine!» Şi tatăl a împărţit între ei averea. 13 Nu după multe zile, fiul cel tânăr a strâns totul şi a plecat într-o ţară îndepărtată, iar acolo şi-a risipit averea ducând o viaţă destrăbălată. 14 După ce a cheltuit totul, a venit o foamete mare în ţara aceea şi el a început să ducă lipsă. 15 S-a dus şi s-a alipit de unul din cetăţenii acelei ţări, iar acesta l-a trimis pe câmpurile lui să-i pască porcii (lucru umilitor pentru un Evreu; porcii sunt considerați animale mizere; conform notelor ediției, n.tr.). 16 Ar fi dorit el să se sature din roşcovele pe care le mâncau porcii, dar nu i le dădea nimeni! 17 Şi-a venit în fire şi şi-a zis: «Câţi angajaţi ai tatălui meu au belşug de pâine, iar eu mor de foame aici! 18 Mă voi scula, mă voi duce la tatăl meu şi-i voi spune: ‘Tată, am păcătuit împotriva Cerului (sau, a lui DUMNEZEU, conform notelor ediției, n.tr.) şi înaintea ta 19 şi nu mai sunt vrednic să fiu numit fiul tău. Fă-mă ca pe unul din angajaţii tăi!’» 20 Şi s-a sculat şi s-a dus la tatăl lui. În timp ce el era încă departe, tatăl său l-a văzut şi i s-a făcut milă de el; a alergat la el, l-a îmbrăţişat şi l-a sărutat mult. 21 Fiul i-a zis: «Tată, am păcătuit împotriva Cerului şi înaintea ta şi nu mai sunt vrednic să fiu numit fiul tău!» 22 Dar tatăl le-a zis sclavilor săi: «Aduceţi repede cea mai bună robă şi îmbrăcaţi-l cu ea! Puneţi-i un inel în deget şi sandale în picioare! 23 Aduceţi apoi viţelul cel îngrăşat şi tăiaţi-l! Să mâncăm şi să ne veselim, 24 pentru că acest fiu al meu era mort şi trăieşte iarăşi, era pierdut şi a fost găsit!» Şi au început să se veselească.

25 Fiul lui cel mai în vârstă era la câmp. Când a venit şi s-a apropiat de casă, a auzit muzică şi dansuri 26 şi l-a chemat pe unul din slujitori ca să-l întrebe ce se întâmplă. 27 Acesta i-a răspuns: «A venit fratele tău, iar tatăl tău a tăiat viţelul cel îngrăşat, pentru că l-a primit înapoi sănătos.» 28 Atunci el s-a înfuriat şi n-a vrut să intre. Tatăl lui a ieşit afară şi a stăruit de el să intre. 29 Însă el i-a răspuns tatălui său:

– Iată, eu îţi slujesc de atâţia ani şi niciodată nu ţi-am încălcat porunca! Şi mie nu mi-ai dat niciodată nici măcar un ied ca să mă veselesc cu prietenii mei! 30 Dar când a venit acest fiu al tău, care ţi-a mâncat averea cu prostituatele, lui i-ai tăiat viţelul cel îngrăşat!

31 Tatăl i-a zis:
– Fiule, tu întotdeauna eşti cu mine şi tot ce este al meu este şi al tău. 32 Dar trebuia să ne veselim şi să ne bucurăm, pentru că acest frate al tău era mort şi acum trăieşte, era pierdut şi a fost găsit!”

Psalmul 139 — Nouă Traducere În Limba Română (NTLR), 2006

Pentru dirijor. Al lui David. Un psalm.

1
DOAMNE, TU mă cercetezi şi mă cunoşti!
2
TU ştii când stau jos şi când mă ridic
şi de departe îmi cunoşti gândurile.
3
TU îmi cercetezi cărarea şi culcuşul
şi toate căile mi le ştii îndeaproape.
4
Nici nu-mi ajunge cuvântul pe buze,
că TU, DOAMNE, îl şi cunoşti pe de-a-ntregul.
5
TU mă învălui pe dinapoi şi pe dinainte
şi-ȚI pui mâna peste mine.
6
O asemenea cunoştinţă este prea minunată pentru mine:
este atât de înaltă, încât nu o pot pricepe.
7
Unde să plec dinaintea DUHULUI TĂU,
unde să fug dinaintea feţei TALE?
8
Dacă mă sui în cer, TU eşti acolo!
Dacă îmi întind patul în Locuinţa Morţilor, iată-TE şi acolo!
9
Purtat de aripile zorilor,
mă aşez la capătul mării,
10
dar şi acolo mâna TA mă conduce
şi dreapta TA mă apucă.
11
Dacă aş spune: „Sigur întunericul mă va ascunde,
iar lumina dimprejurul meu se va preface în noapte”,
12
nici chiar întunericul nu este întunecos pentru TINE;
noaptea luminează ca ziua,
iar întunericul este ca lumina.
13
TU mi-ai întocmit rărunchii;
TU m-ai ţesut în pântecele mamei mele.
14
TE laud că sunt o făptură atât de minunată
– minunate sunt lucrările TALE! –
şi sufletul meu ştie foarte bine aceasta.
15
Oasele mele nu erau ascunse de TINE
când am fost făcut într-un loc ascuns,
când am fost ţesut în adâncimile pământului.
16
Când eram doar un plod fără chip, ochii TĂI mă vedeau,
iar în cartea TA erau scrise toate zilele care mi-au fost hotărâte
mai înainte să existe vreuna din ele.
17
Cât de greu de pătruns îmi sunt gândurile TALE, DUMNEZEULE!
Cât de mare este numărul lor!
18
Când le număr, sunt mai multe decât boabele de nisip.
Când mă trezesc, sunt tot cu TINE.
19
DUMNEZEULE, de l-ai ucide pe cel rău!
Depărtaţi-vă de la mine, ucigaşilor!
20
Ei, care vorbesc de TINE în chip nelegiuit,
duşmanii TĂI, care ÎŢI folosesc Numele în mod nesăbuit!
21
Să nu-i urăsc pe cei ce TE urăsc, DOAMNE?
Să nu-mi fie scârbă de cei ce se ridică împotriva TA?
22
Îi urăsc cu o ură desăvârşită:
pentru mine, ei sunt nişte duşmani.
23
Cercetează-mă, DUMNEZEULE, şi cunoaşte-mi inima,
încearcă-mă şi cunoaşte-mi frământările!
24
Vezi dacă sunt pe o cale rea
şi du-mă pe calea veşniciei!

Contact AmightyWind